Comentarii pe articolul Top 10 companii aeriene in Romania


Aveti de mers la Viena ? Mare atentie la potentiale "tzepe" luate cu Austrian Airlines !

Gaby la 14 Aprilie 2010, ora 15:51
Cand vorbesti de o companie precum Austrian Airlines te-ai astepta sa fie numai servicii de calitate, nu ? Ei bine, nu, oamenii sunt niste escroci in toata regula.

Sa va povestesc ce-am patit cu ei. Am cumparat bilete pentru mers in Germania, aveam o treaba acolo. Le-am luat pe mai multe segmente, cu escala la Viena. Din zborurile Bucuresti - Viena si Viena - Bucuresti nu aveam de gand sa folosesc decat intoarcerea, asa ca le-am luat cu plecare in 8 si intoarcere in 15. Este o practica obisnuita sa cumperi astfel, pentru ca, din motive pe care nu le-am inteles niciodata, un zbor dus - intors este mult mai ieftin decat unul dus.

Totul OK pana cu o zi inaintea plecarii, cand am vrut sa fac check in online. Pe segmentele Bucuresti - Viena si retur, surpriza, nu puteam sa aleg locul. Nu mi s-a parut cine stie ce, puteam sa fac check in si la aeroport, dar m-am gandit ca nu strica un telefon inainte. Am sunat la biroul lor din Viena... si ce-am aflat ? Datorita faptului ca nu-i anuntasem ca n-o sa folosesc zborul dus, au anulat zborurile respective. Turul si... returul. Adica ramasesem doar cu zborurile din Viena in Germania. Fara sa ma anunte, fara sa apara nimic in contul de pe site, fata avertizare, nimic. Ca ar scrie, cica, in conditiile de transport. Unde, intr-adevar, am vazut dupa aceea, spun o chestie de genul acesta.

M-am certat cu ei degeaba, n-am reusit sa obtin decat un "refund" de vreo 30 de euro si a trebuit sa-mi cumpar alte bilete (nu puteam schimba ziua, pentru ca din Austria in Germania si retur biletele erau valabile). Toata treaba m-a costat ceva nervi si, bonus, 300 de euro pentru noile bilete. Doar 300, pentru ca m-am zbatut sa gasesc alternativa cea mai ieftina, incluzand o noapte de stat pe la Viena prin aeroport, la intoarcere (altfel, daca era sa respect exact orarul initial, ma costa aproape 500 de euro "tzeapa").

Treaba este aberanta, pentru ca zborurile erau platite, si ei ar fi trebuit sa se bucure ca nu merg pe dus, adica nu consuma cu mancarea si cu conbustibilul si pentru mine. Si chiar daca le-ar fi consumat, doar le platisem !

Inca am avut si noroc, puteam sa ajung la aeroport si sa aflu ca nu ma pot imbarca, si atunci chiar nu mai aveam ce face !

Asa ca... aviz amatorilor de zbor cu Austrian Airlines. Pai, mai bine zbori cu low-cost, in conditiile astea... Este prima mea experienta cu compania asta (si o sa-i evit cat de mult pot de-acum inainte) dar daca se pot preta la asa ceva, sunt capabili de orice altceva.

  Inapoi la articolul Top 10 companii aeriene in Romania

Setari Cookie-uri