Comentarii pe articolul Ce angajamente si-au luat guvernantii in fata FMI si a Comisiei Europene


ce angajamente si au luat guvernantii in fata FMI si a Comisiei Europene

la 11 Mai 2010, ora 10:43
Cea mai aberanta masura din cele propuse a se lua, mi se pare impozitarea cu 16% a depozitelor bancare.
Daaca un salariat, dupa ce i se opreste impozitul de 16% la sursa, merge la banca si depune salariu intr-un depozit, pentru care banca ii da o dobanda de 6% cand va scoate banii, banca ii va opri impozit de 16%.

In realitate deponentul, va pierde 26% (salariul impzitat cu 16%+ 10% oprit de banca) (16% impzit-6% dobanda pe termen acoradt de banca).
deci 26+25% reducerea salariului (asa cum se preconizeaza) pierderea pe care o va suferi un salariat va fi de 51% din venitul sau!
Pensionarul va "suferi" o pierdere de cca 41-51% din pensie, in functie cu cat este impozitata pensia.
Aceasta este posibilitatea de "a trai bine", cand tara este condusa de "tagma" jefuitorilor tarii.
Paradoxurille intamplate in conducerea tarii probabil vor continua, fara a ni-le putea cineva explica:
- Presedintele IIIliescu, este ing. hidrotehnician, fost presedinte al Comitetului de Stat al Apelor, si sub presidentia s-a "sa distrus si furat unul din cele mai performante sisteme de irigatii, ce a pus agricultura "pe butuci"!
- Presedintele Emil Constantinescu, profesor, specialist in geologie (cunoscator al minerologiei). Sub presidentia sa s-a distrus mineritul in domeniul carbunelui, mineralelor feroase si neferoase etc
- Presedintel T. Basecu, inginer si ofiter de marina, conducator al directie de miscare a flotei navale (comerciale si militare).
Sub conducerea sa ca ministru al transporturilor, a disparut flota comerciala si de pescuit oceani (a treia din lume).
Sub presidentia sa, a disparut "economia Romaniei".
Oare vom avea in curand si paradoxul disparitiei "Romaniei"?
Flory la 11 Mai 2010, ora 15:44
Sunt de acord ca "ilustrii" nostri oameni politici nu ajuta sa scoata tara din impas! Insa din pacate nu sunt de acord cu calculele tale de mai sus. Cred ca ai inteles gresit nu se impoziteaza cu 16% depozitul bancar ci dobanda primita din depozitul bancar.
De exemplu la un salar gross de 2,000 lei platesti taxe 16% care e 320 lei si ramai net cu 1,680, suma pe care dc o depui la banca primesti sa zicem 6% pe luna dobanda; care e 100 lei care la randul lor vor fi impozitati cu 16% adica 16 lei taxa. Deci in loc sa prmiesti dobanda de 100 lei primeti diferenta de 84 lei.
16 lei ca si proportie din salarul net reprezinta 1% iar din salarul gross de 2000 lei reprezinta 0.8%. Asa ca salariatul plateste acuma 16% taxa plus 1% taxa pe dobanda primita de la banca adica 17% si nu 51% la suta cum ai scris mai sus.
E o mare diferenta intre cele doua .
But Cristina la 11 Mai 2010, ora 16:37
Peste putin timp vom avea parte si de disparitia ''Romaniei'', tara care oricum nu mai este a romanilor. Ce va urma...oricum nu va urma nimic bun, va urma saracie si mai mare iar toti cei care vor reusi sa plece din aceasta tara o vor face iar noi vom ramane cu tiganii nostri prea iubiti, pitipoance, fitosi si cu cei bogati care-si mai permit inca sa traiasca in aceasta tara a lumii a treia. Este jalnic si trist ce se intampla. Oare ne vom trezi in timp pentru a mai putea face ceva??!

  Inapoi la articolul Ce angajamente si-au luat guvernantii in fata FMI si a Comisiei Europene

Setari Cookie-uri