Comentarii pe articolul Topul nemultumirilor: Ce nu ofera agentii imobiliari clientilor


experienta de viata

Dobrogeanu Monica la 11 Mai 2010, ora 11:49
A apela la a o agentie imobiliara si a lucra cu un agent este o adevarata experienta de viata..de cele mai multe ori (mai sunt si exceptii..oameni care sa lucreze pentru banii primiti) te ajuta sa intelegi, daca nu ai facut-o pana atunci, ca banii sunt o resursa extrem de pretioasa pe care trebuie sa stii ca o instrainezi doar pentru lucruri care merita cu adevarat fiecare leu.

Punctual, ce nu ofera agentii imobiliari:
1. informatii reale despre o proprietate - an constructie, suprafata utila, dotari, situatia imobilului - toate aceste lucruri le obtii doar daca te gandesti tu la ele si depui un efort considerabil de cautare. ( in felul acesta ne transformam toti in experti imobiliari dupa achizitionarea unei case)

2. nu sunt impartiali - agentul va favoriza tot timpul proprietarul chiar daca acesta vinde o proprietate la un pret total nejustificat si va forta in permanenta mana cumparatorului

3. nu negociaza - toti agentii pe care i-am intalnit au mers pe valoarea maxima pe care am putut sa o ofer si din contra m-au fortat sa plusez peste acea valoare. Greseala mea ca am fost sincera, dar mi-am invatat lectia. In final am ajuns sa negociez personal cu proprietarul eliminand agentul la acest capitol. Daca nu imi dadeam seama de situatie puteam sa pierd o locuinta.

4. promoveaza enorm de multe anunturi false pentru atragerea clientilor - ex: anunturi cu 56k si cand suni nu exista nimic sub 65k

5. peste partea cu x%comision plus tva trec ca o adiere de primavara la vizionare - dar la final sunt ca niste lei in cusca. Stiam ca asa fac asadar si prin urmare m-am asigurat ca e trecuta adresa exacta a fiecarui imobil vizionat si am taiat tva-ul si am trecut in scris negociabil cu obligativitatea semnarii de ambele parti a modificarilor.

6. prin programul prima casa agentii isi iau comision doar pentru ca vizionezi apartamentul prin intermediul lor. in rest stau confortabil. A castiga cel putin 1k doar pentru asta..ce sa zic..no comment

Ce ofera? raspuns simplu: informatii false si/sau incomplete, caracter duplicitar (tine cu proprietarul sau clientul in functie de persoana cu care vorbeste), lipsa de interes.

Imi cer scuze fata de agentii care chiar depun un efort si isi merita numele de agent imobiliar si comisioanele primite. Sunt extrem de putini dar cei care fac parte din aceasta categorie nu sunt afectati de aceste lucruri. Au clientii lor si inclusiv eu am gasit un astfel de agent..din pacate dupa ce am achizitionat o casa printr-un alt agent care nu ar fi trebuit sa primeasca decat bani de benzina pentru cat s-a deplasat sa vedem impreuna apartamentul....acesta a fost efortul lui in procesul de vanzare - cumparare...si din nou no comment.

  Inapoi la articolul Topul nemultumirilor: Ce nu ofera agentii imobiliari clientilor

Setari Cookie-uri