Comentarii pe articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca


idiotenie

Alex la 31 August 2010, ora 20:08
o tampenie ... pregatirea profesionala este responsabilitatea angajatuluii ... doar pentru max !% din angajati merita sa cheltuiesti ... doar pentru factorii de decizie ... in rest , este : gargara ! .... firmele isi vor mari costurile de functionare d.p.d.v. al fortei de munca si-i vor "lega de glie " pe amatorii de pregatire profesionala sau vor concedia anagajatii , dupa 1 sau 2 ani , pentru posturile in care " trebuie sa muncesti si NU trebuie sa gandest" ... deci , va urez : LA MULTE SUCCESURI !
Voica Ioan la 1 Septembrie 2010, ora 13:16
Pe ce planeta traiti oameni buni? Nici societatile de stat care aveau structura specifica nu faceau decat formal aceasta. Totul e o vrajeala inclusiv codul muncii. Patronul te cheama si iti spune sa-ti faci cerere de lichidare cu acordul partilor. Si pleci pentru ca altfel in doua zile pleci disciplinar si e mai rau. Orice patron se comporta la firma sa ca pe mosia proprie ceea ce si este de altfel.
In alta ordine de idei o firma ar trebui sa aiba: cate un responsabil cu securitatea muncii (SSM), cu PSI, cu resursele umane, un consilier de transport si securitate a acestuia acolo unde este cazul (dar majoritatea firmelor au parc auto), cu organizarea locurilor de munca (structura-organigrame de functionare, fise de post), cu respectarea normelor ecologice, un responsabil cu mijloacele fixe, intretinerea acestora, eventual ISCIR-izari necesare, inclusiv electricianul de serviciu, un specialist IT (sa se ocupe cel putin de legalitatea utilizarii programelor de computer), s.a. adica vreo 8 posturi care nu toate se pot comprima pentru ca impun specializari foarte diverse. Dar chiar si asa la 10.000 de firme intr-un judet sunt vreo 40.000 de locuri de munca, la nivel national ar fi vreo 41 judete ori 40.000 = 1.640.000 plus Bucurestiul vreo 60.000 = 1.700.000 - vreo cati exista deja, raman 1 milion si jumatate de locuri de munca potentiale. Obligatia insa ar inchide multe firme care sunt tentative de afaceri neavand puterea reala de a se sustine in conditiile economice actuale si nu numai. Asa ca eu nu te controlez ca stiu ca nu poti. Ce daca e lege. Legea se aplica numai celor care "ies in fata" si deranjeaza. acesta e mediul de faceri creat in Romania si economia romaneasca care nu-i asa pana mai ieri duduia de nu mai putea si azi nu mai vrea sa duduie cu domnul Bok desi are o "DUDUIE" in guvern. In rest discutii.
Unde erati voi economistii lui peste cand colegii vostri din bancii umflau economia cu credite pe imobiliare supraevaluate? Si de ce s-au dat? Si de ce nu se iau inapoi garantiile si pierderile sa le plateasca vinovatii? Cate capete din banci au cazut? Ne merotam soarta ascultand de gloata de papagali. Pa popor roman.
Constantin Pricope la 8 Septembrie 2010, ora 11:34
Sar ce faci in situatia in care firma iti cere sa urmezi un curs de SSMR de exemplu, susti lucrarea de sfarsit, dar nu ti se elibereaza certificatul de absolvire sau diploma pentru ca firma nu a platit cursul. Ulterior, la circa 3 luni de la absolvire postul pe care lucrai este desfiintat.
Firma care a organizat cujrsul nu elibereaza actul ca nu s-a platit, tu ai nevoie de actul de recalificare pentru angajare.

  Inapoi la articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca

Setari Cookie-uri