Comentarii pe articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?


premier independent

Niculeta Raevschi la 14 Februarie 2011, ora 20:01
da !!!!!!!! dl mugur isarescu ar fi bun ca premier;

dar ce ne facem cu banca nationala pe care domnia sa a tinut-o cumva in friu pana acum .

imi este foarte teama ca aceasta manevra sa nu duca romania mai tare in haul in care este deja prin venirea la banca nationala a unui incompetent de care este plina guvernarea tarii .

cu stima nico sky
Constantin Dragan la 15 Februarie 2011, ora 09:30
REGULILE GUVERNARII.

Dupa corul unanimitatii in a considera ca un om,oricat de remarcabil ar fi el. precum Mugur Isarescu,Guvernatorul Bancii Nationale,imi dau seama si de ce ati votat cu galeata galben-portocalie in cap si legati la ochi.
Iata ce spune d-l Isarescu despre aceasta guvernare ( decembrie 2010):

Guvernul a minit!
De 5 ani se minte cu neruinare.

Cu toate ca actuala putere i-a asumat n trecut responsabilitatea de a crete veniturile bugetare pn la 39% din PIB, acestea au rmas tot la 29-30% din produsul intern brut, n timp ce cheltuielile cu sectorul public cresc n continuare, tinznd spre 40% PIB. Acesta ar trebui s fie un echilibru economic obligatoriu, dar el este complet rupt i se trage exact de captul care nu trebuie: n loc s creasc veniturile cu coninut de valoare adugat se taie cheltuielile cu protecia social i chiar cele salariale diminund astfel i aa destul de slaba putere de cumprare a populaiei, scznd producia i implicit crescnd costurile de fabricaie i circulaie. Aceasta este cea mai slab verig a lanului nostru economic pe care nici trei guverne Boc-Videanu-Vldescu-Udrea-Blaga-Berceanu i ai lor nu pot i nu vor putea niciodat s-o restabileasc(Raportul anual asupra inflatiei ,ianuarie 2011).

Tot atunci Guvernatorul a mai declarat;

promisiunile fcute pn acum de guvernani, potrivit crora veniturile bugetare vor crete pn la 39% din PIB, au fost mincinoase .... iar aceasta este singura explicaie pentru numeroasele eecuri nregistrate de autoriti la capitolul ncasri la buget.

Nu cred n guvernele de tehnocrai. Guvernatorul BNR a mai declarat c nu cred ntr-un Guvern de tehnocrai deoarece deciziile de maxim rspundere sunt politice i trebuie asumate de cei care au mers n fa romnilor i au ctigat votul acestora.
Eu nu cred acest lucru. Guvernele Romniei trebuie s fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maxim responsabilitate. Ele trebuie s fie asumate politic de oameni care au mers n faa romnilor i au ctigat votul, a rspuns Isrescu, ntrebat dac un Guvern de tehnocrai ar putea fi soluia n acest moment.


Despre situaia economic a Romniei i sistemul defectuos i fr int al guvernrii s-a referit i Lucian Croitoru, fost candidat la fotoliul de premier desemnat de Bsescu n numele partidului de guvernmnt, mai anul trecut. El a nceput cu afirmaia c economia Romniei nu poate crete fr capital extern i ar fi intrat de mult n faliment n lipsa mprumutului de la Fondul Monetar Internaional.

Din nefericire, ntr-o ar n care cuvntul de ordine este risipa, luxul i extravagana, Romnia nu e n stare s produc destule economii n interior pentru a asigura o cretere n jurul potenialului posibil i minim necesar. Fr capitalurile din exterior, Romnia ar crete semnificativ sub potenial, mergnd vertiginos spre faliment, a mai spus Croitoru, conform Mediafax, la dezbaterea Romnia 2010: constrngerile economico-financiare i imperativele sociale(nov.2010)
. n final el a conchis c principala problem a Romniei n ultimii ani a fost nerezolvarea problemelor, comparnd acest fenomen cu alergatul n jurul cozii.

Birocraia i corupia administraiei sunt mai tari dect orice promisiune electoral, minciuna este cea mai tare strategie iar stoparea cderii Romniei pe panta insolvenei totale i imediate are nevoie de o alt guvernare".


Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, msurile propuse de Guvern nu sunt anticriz, ci doar intervenii ale pompierilor

Am auzit c sunt msuri anticriz (n.r. msurile propuse de Guvern). Nu sunt msuri anticriz. Sunt intervenii ale pompierilor care au venit pe strada unde ard cteva case i practic trebuie stins incendiul, a menionat Adrian Vasilescu, care a adugat c msurile anticriz constau, nainte de toate n investiii.

Din pcate, problema fundamental pentru noi a fost c politicienii au gndit social dar au acionat meteugrete, ca nite nepricepui. Au zis: s nu crem costuri sociale foarte mari cu reforma economic i au decis s o ia gradual. Tocmai pentru c au luat-o gradual, costurile au fost i mai mari. Acum s-a produs un scurtcircuit. A luat foc i trebuie stins., a adugat oficialul BNR.

V-am redat aici spusele Guvernatorului si ale celor mai apropiati colaboratori ai lui despre actuala guvernare. Vi le repet:

Nu cred n guvernele de tehnocrai. nu cred ntr-un Guvern de tehnocrai deoarece deciziile de maxim rspundere sunt politice i trebuie asumate de cei care au mers n fa romnilor i au ctigat votul acestora.
Eu nu cred acest lucru. Guvernele Romniei trebuie s fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maxim responsabilitate. Ele trebuie s fie asumate politic de oameni care au mers n faa romnilor i au ctigat votul.

Si daca vine Sfantul Petru premier,pentru a face ceva are nevoie de Guvern ,iar asta din cine sa-l faca: din Alma Anastase,Roberta Ritzi,senatoarea Placinta, consiliera Vass , madam Turcan ,Teo-Trandafir,apoi versatii Udrea,Videanu,Berceanu,Blaga, si colegii lor?

Iar guvernul asta trebuie investit si sustinut de o majoritate parlamentara,cu o platforma unitara, calata pe realitatile Romaniei, si cine sa-i asigure aceste calitati?:
PDL plus partidul dezertorilor,plus majoritatea maghiara,plus celelalte minoritati ?

Voi sunteti romanii care le-ati dat votul si,daca la viitoarele alegeri veti vota tot legati la ochi,atunci nu va mai plangeti ca merita sa muriti tot legati !

In ceea ce priveste sloganul Un nou premier independent,asta este tot o bascalie,un praf in ochi aruncat de Basescu ca atatea altele.
15.02.2011 Cainelesalbatic
la 15 Februarie 2011, ora 09:33
vrajala la maxim ,cum va puteti imagina ca poate exista un lider independent linga basescu? hai sa fim realisti si sa nu mai gustam din momelile aruncate de acest infractor numit basescu . realitatea este ca avem in fruntea tarii un om care i cercetat penal si care a dat o educatie mediocra copiilor sai . asta am vrut asta am capatat .
la 15 Februarie 2011, ora 09:39
draga nico , este o manevra deoarece s a ajuns aici la aceasta solutie pt ca masonul principal mugur isarescu sa poata detine nu numai puterea monedei nationale ci si pirghiile prin care acestia pot fii inmultiti ori expediati din tara

  Inapoi la articolul Basescu cauta un premier independent. Ce propuneri aveti?

Setari Cookie-uri