Comentarii pe articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor


16.30?

la 28 Aprilie 2011, ora 12:38
cum la 16.30? pai de ce sa stea o jumatate de ora peste program? eu la 16.00 as rupe usa! ma platesc prost pentru 8 ore, stau si eu fix 8 ore.
Florin Cezar la 28 Aprilie 2011, ora 12:58
dar tu in alea 8 ore nu mergi la baie, nu ai pauza de masa???
te platesc 8 ore deic lucrezi 8 ore si in medie jumate o stai.
deci esti la locul de mucna 8,5 ore sau chiar 9 depinde de cum este sistemul de pauze din compania unde lucrezi.
Ionica Aura la 28 Aprilie 2011, ora 13:36
ei pleaca la 16:30,ptr ca programul incepe la 8:30.
Mihai Stefanescu la 28 Aprilie 2011, ora 13:56
Angajatii bugetari "rupeau poarta" si inainte de scaderea cu 25% a salariilor, la fel ca si inainte de '89...Sistemul "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc" a functionat mult timp, din pacate cam asta e spiritul nostru balcanic.
Pe de alta parte imi amintesc ca si inainte de '89 cand era de lucru, se statea de multe ori si peste program pentru a termina unele lucrari.
Iar povestea cu fondurile europene neabsorbite este mai profunda, pentru ca dupa mai bine de 20 de ani, noi nu prea stim ce vrem...sa ne imbogatim peste noapte si fara efort, sa ni se spuna ce sa facem, sa nu ne asumam nimic, sa pice pe neasteptate un castig etc.Asta in timp ce unii fac autostrazi (cea a vecinilor a ajuns la Mako !) fac la modul serios agricultura sau dezvolta serviciile de tot felul ! Asta este, asa suntem...trista lamentare !!
Mogosanu Ionut la 28 Aprilie 2011, ora 14:25
Cred ca este destul de simplist sa judecam aceste non-performante in absorbtia de fonduri europene prin prisma lui 25%.
Chiar daca ar sta peste program nu ar avea competentele necesare sprijinirii aplicantilor!
Am avea apoi sanse sa vedem implementarea in conditiile in care absorbtia de fonduri UE necesita si o contributie guvernamentala romaneasca?

25 % este un procent corect dar aplicarea nu este justa. Ar fi trebuit identificate acele cheltuieli cu salariile care taiate ar fi condus la o reducere bugetara de 25%. Astfel, am afi ajuns la selectie pe criterii de competenta si la un aparat de stat mai putin numeros si mai eficient.
...in rest numai de bine!
Schimbischi Dan-Razvan la 28 Aprilie 2011, ora 15:26
Pana la urma, care-i faza cu ruptul portii? Orice jumatate de ora petrecuta peste program este in general o gresala de planificare a muncii, nu neaparat pentru repararea unei greseli a angajatului. IN general munca de la noi este planificata pornindu-se de la supozitia ca omul munceste 12-13 ore pe zi in schimb legislatia muncii este adaptata la normele internationale si se spune ca omul munceste 8 ore.
S-a adus la inaintare exemplul destul de sensibil al doctorilor. Imi pare rau, chiar daca, in momentul asta, ca si potential primitor de servicii medicale, ar fi in detrimentul meu sa afirm acest lucru, pot spune ca CHIAR SI DOCTORII AR TREBUI SA PLECE LA PROGRAM (fie ca programul lor este de 8 sau 12 ore in mod normal). Bineinteles, cei care le planifica munca ar trebui sa le asigure un inlocuitor valabil dar acelora le convine sa de vina pe "situatie" si sa se asigure ca opinia publica este in defavoarea celui care pleaca in dreptul lui. De asemenea, munca este planificata tinand cont si de pauzele de toaleta si de alte pauze cata vreme angajatorul le accepta. Dar asistam la complicitatea asta tacita, eu te las la tigara, tu mai faci o jumatate de ora sau nu, dar eu nu schimb nimic in planificarea muncii care oricum daca ar fi sa o calculez ar depasi cu mult timpul pe care il petreci tu la tigara. Toata lumea este "fericita" dar angajatul pierde imagine.
la 28 Aprilie 2011, ora 16:28
dragii mosului,

sunteti un pic in eroare cu privire la aprecierea timpului de munca. normele de protectie a muncii prevad LEGAL la 50 min. lucrate 10 min. de pauza . de ce? explicatia e simpla: un om nu poate sa se concentreze asupra unei actiuni mai mult de 50 min. timpul lucrat ramane de 60 min. apoi, sunt de acord ca daca angajatii stau simptomatic peste program atunci organizarea si managementul sunt lamentabile. totusi, companii mari, multinationale tolereaza "over time". de ce? ie simplu: pentru a exploata intensiv forta de munca romaneasca. in ceea ce priveste functionarii publici, in marea lor majoritate, nu s-au rupt si nu se rup cu munca. pana cand nu va fi reformat sistemul cu adevarat, taieri de genul 25% sunt pompieristice si cu mai multe efecte negative decat pozitive. taierile putea fi si de 50 % ( vezi sistemul represiv al statului- magistrati, procurori, politisti, fisc) si nu ar fi fost nicio problema. trebuiau facute taierile insa diferentiat chiar si in cadrul aceluiasi minister. dar cum sa tai de la barosani? au ajuns sa taie de la toti , ca sa le iasa suma si sa nu-si mai bata capul.
Ctb la 28 Aprilie 2011, ora 17:10
nu ora de plecare a bugetarilor e de vina pentru slaba absorbtie a fondurilor ci proasta pregatire a celor care depun proiecte fanteziste si NIVELUL URIAS AL CORUPTIEI INSTITUTIONALIZATE
Stefan Alina-Maria la 28 Aprilie 2011, ora 20:57
Si eu sunt total de acord ca nu acei 25% sunt de vina pt neabsorbtia fondurilor.La noi birocratia , coruptia si incompetentele sunt enorme.Multa lume nu stie pt ce se poate aplica,ce inseamna,acte,conditii,bani pt avans.La noi parca totul este secret.M-am izbit personal de aceste lucruri.Parca nimeni nu stie sau nu vrea sa dea detalii.Nu generalizez dar in mare asa e.
Cat despre 4.30.....La 2.3-3.0 incepe sa se plece din institutiile statului.Sunt destui aceia care se plictisesc la lucru si pleaca mai repede.
Scaderea salariului nu inseamna ca trebuie sa-si bata joc de lucrul pe care-l depun,ca nu se razbuna pe "stat" ci tot pe contribulabili si oamnei de rand.Daca nu le convine pot sa incerec sa caute altceva,dar nu sa-si bata efectiv joc.
Oricum 4.30 este o ora in care apropae nimeni nu mai e la lucru.
la 28 Aprilie 2011, ora 22:37
Absorbtia slaba a fondurilor europene se datoreaza multor factori, printre care:
- insuficienta cunoastere a conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca un potential beneficiar;
- lipsa fondurilor necesare pentru partea de finantare ce revine potentialului beneficiar;
- conceptia paguboasa ca se pot accesa fonduri structurale fara a respecta regulile impuse prin programele de finantare;
- naivitatea celor care ofera consultanta si care cred ca un curs de 3-4 zile in urma caruia obtin o diploma de "specialist" le si confera profesionalismul necesar pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate, mai ales daca acesta implica parte de constructii- pentru cunoscatori aceasta observatie este usor de inteles.
Mehedintu Danut la 28 Aprilie 2011, ora 23:41
Lucrez intr-un organism intermediar care consiliaza si verifica proiecte europene, o institutie de stat. Va invit pe cei care "stiti" atat de bine cum se lucreaza sa veniti sa lucrati alturi de mine si colegii mei macar 1 zi! Veti vedea ca pauza de masa practic nu exista fiindca nu ai timp de asa ceva. Cu o mana mananci si cu alta mai butonezi la PC. Stiti ca suntem la capacitate de 30% din cati ar trebui sa fim ca sa functionam normal? Stiti ca avem fiecare de coordonat si verificat in medie 40 (patruzeci) de proiecte diferite din care 26-27 strategice? Va inchipuiti ca la 4-5 zile verificarea unei cereri de rambursare la 40 de proiecte NU AI CUM sa le analizezi si verifici in termenele contractuale? Stiti ca nu avem banala hartie si ptr documentele de uz intern tiparim pe foi de ciorna? Stiti ca pana in martie cand am primit ceva bani de la buget unii din noi am reincarcat cartuse de imprimanta, am cumparat dosare si folii DIN BANII PERSONALI? Aveti idee ce presiuni se fac din partea unor beneficiari "cu pile" ? Unii dintre dvs. va lamentati de munca in mediul privat. Am lucrat in mediul privat multi ani de zile si 7 ani ca director adjunct la firme cu peste 300 de oameni. Si acolo oamenii sunt la fel, este o lozinca ieftina ca toti de la privat sunt competenti si toti de la stat sunt chiulangii. Pana cand nu sunteti in situatia acelor oameni ar fi bine sa nu va exprimati foarte usor diverse pareri. Suntem o tara libera dar discernamantul este un atribut al omului. Este adevarat doar al celor rationali...
la 29 Aprilie 2011, ora 09:07
Observ ca la noi sunt diferente extreme vis-a-vis de atitudinea fata de munca. Sa lamurim un lucru - tonul este dat de management, de cei care conduc.Stiu un call center care are pretentii imense si unde nu poti lua pauza decat la minut, iar aici vorbim despre spartul usilor... Piata muncii geme de forta de munca si astia sunt nemultumiti! Vorbim de renuntarea la orele suplimentare si presupunem ca in timpul legal de lucru frecam menta! Asta este performanta managementului nostru. De ce? Pentru ca masurile luate afecteaza nivelul de baza, executivul, iar managementul gaseste cai de protectie, de conservare. Mi se pare corecta intrebarea - de fapt noi ce vrem?

  Inapoi la articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor

Setari Cookie-uri