Comentarii pe articolul De ce avem nevoie de asigurari de locuinte?


SA FIM REALISTI

Dragan Constantin la 14 Iulie 2011, ora 08:15
Nu pun in discutie necesitatea si obiectivele de fond ale PAID pentru ca ele sunt evidente si sunt,dupa stiinta mea,administrate intr-un sistem organizatoric si functional inteligent. Observatiile mele se refera la RISCURILE supuse asigurarii,deoarece ele ar trebui sa raspunda unei cerinte reale pentru fiecare viitor asigurat,de maniera ca el sa vina in intampinarea asigurarii si nu dvs.sa umblati dupa politele pe care unii le vor considera ca o povara.

Asa bunaoara. dac ne uitm la aceste riscuri supuse asigurarii constatm c cutremurul se poate abate asupra oricui, dar crearea de pagube este mai mare n mediul urban, mai mic n mediul rural pentru locuințele din categoria A și foarte reduse pentriu locuintele din categoria B.in continuare , pe lista calamitților sunt situate inundațiile, dar oare cte din locuințe sunt supuse inundațiile ntr-o țar cu un relief așa de variat precum este Romnia?. Exist numeroase orașe care pot fin inundate ntmpltor, doar pe la periferie, sau știu eu, prin ruperea vreunui dig sau nfundarea unui canal, așa cum sunt altele, ca s nu mai vorbim de numeroase localitții rurale care nu pot fi inundate (ce s se ntmple ca s fie inundat orașul Predeal, sau cldiriule de pe muntele Semenic, sau statiunea Pltiniș - Sibiu; cum pot fi inunudate sutele de mii de locuințe construite n satele de pe dealurile nalte ale subcarpațiilor Munteniei; la fel m ntreb cum ar putea fi inundate apartamentele situate de la etajul unu n sus din orice oraș). n sfrșit ultimul risc asigurat, alunecrile de teren este și mai izolat, oricine putndu-se ntreba cum acționeaz alunecrile de teren n București, Ploiești, Buzu, Trgoviște, ca de altfel n cea mai mare parte a marior orașe, precum și n sute de mii de locuințe rurale amplasate de-a lungul și de-a latul Brganului sau n Dobrogea.

n aceste condiții cetțenii supuși efectului obligatoiriu al legii, n marea majoritate se pot ntreba firesc: De ce trebuie s-mi asigur eu locuința, mpotriva unor dezastre și calamitți care n mod natural peste mine nu pot veni?

n ceea ce m privește cred c aceast problem ar trebui soluționat nu prin exonerarea unora de la asigurare, sau reducerea asigurrii numai la unul din riscuri (eventual dou), ci prin nlocuirea riscului inexistent cu un altul care nu aparține categoriei dezastrelor. Spre exemplu n locul alunecrii de teren s-ar putea include asigurarea mpotriva incendiilor sau a fulgerelor și trsnetelor, sau asigurarea mpotriva riscului de inundații din cauze naturale poate fi nlocuit cu asigurarea mpotriva inundațiilor provocate de instalațiile de ap curent, sau nclzire central ale persoanei n cauz sau provocate de vecini. n sfrșit oricare din riscurile inexistente sau dou din ele pot fi nlocuite cu asigruarea mpotriva furtului, vandalismului sau altor evenimente ce pot afecta o locuinț (spre exemplu m ntreb dac n urma unei furtuni sau vijelii unul sau mai mulți copaci cad asupra unei case, cine-l despgubește?).

Fcnd aceast propunere am avut n vedere ca resursele PAID-ului s nu se diminueze, s acționeze principiul solidaritții ntre oameni dar totul intr-o maniera de intelegere si libera acceptare a necesitatii si realitatii.
Popescu Georgeta la 14 Iulie 2011, ora 15:05
Corect ! !
Dar, ce-i corect nu umple buzunare - acum si cit mai repede ! -, caci in acest caz s-ar putea sa fie un pic mai multi care sa fie despagubiti.

  Inapoi la articolul De ce avem nevoie de asigurari de locuinte?

Setari Cookie-uri