Comentarii pe articolul Cel mai negru cosmar devine realitate. FRANCUL, cotat la peste 4 LEI


Ne distruge

Dana la 9 August 2011, ora 14:57
Nu stiu ce sa mai fac , aceasta moneda ne distruge viata , in acest ritm de crestere accelerata a francului vom avea o rata lunara cat pretul unei case sau apartament . Iar bancile nu ne ajuta cu nimic , cred ca vor sa ramana cu aprox 50000 locuinte ( cati romani au credit in chf) , probabil nu le ajung !! Imi pare rau ca nu m-am nascut in Ungaria unde statul ajuta oamenii cu aceste probleme grave care practic nu au alternative la creditele in chf . Oare aceste banci chiar nu gandesc? cum este posibil ca eu si sotul dintr-un salar de 3000 lei sa platim rate de 3800 lei ? si asta fara mancare si strictul necesar !!
Dr.Med.Jabben Doina la 9 August 2011, ora 17:18
daca cineva este asa de fraier, sa accepte un asemea credit : 3800 lei rata, la numai 3000 lei salariu ????? de fapt nici o banca serioasa, nu propune un asemena credit...

si pe urma, ne vaicarim: " sa ne ajute Statul "...dacai nu ne ajuta Capul....
Radovei Dan la 9 August 2011, ora 18:42
Pt Dr.Med.Jabben Doina: Numai o blonda poate gandi asa...Daca acum 3 ani era francul 19500 si acum 40000, bineinteles ca s-a dublat si rata...Pe cine nu ajuta capul in cazul asta?
Radu la 9 August 2011, ora 19:49
Doamna Dr.Med.J....Doina nu nstie ce vorbeste. Clientii care platesc o azi rata ce depaseste salariul lor nu sunt vinovati pentru ca acum cativa ani rata reprezenta doar 30% din venitul ambilor soti; nu aveau de unde sa stie ce le pregateste aceasta preacinstita tara, ELVETIA. Personal imi doresc ca primul asteroid care va lovi Pamantul sa cada la BERNA. In fiecare zi pierd cateva mii de EURO din cauza acestor putori de elvetieni.
Dr.Med.Jabben Doina la 9 August 2011, ora 21:23
Buna Seara Domnilor, Radu si Radovei !

sa stit ca nu sint blonda, dar ce conteaza ?
Intrebarea mea este urmatoarea Domnilor : Cine, Cine va obliga sa luati credit intr-o moneda,straina Romaniei ???
Frank sau Euro, cind in Romanaia circula Moneda
Leu numit si Ron ?
Se vind case in Romania sau se cumpara in Euro , cu toate ca toata lumea primeste Salariu in Ron ? Nu este asta o prostie ????
Eu traiesc de mult un Occident, si nu cunoasc amanunte detailate, insa
ma intreb : costa un Apartamen sa zicem 50.000 Euro, CIND, vor platii datornicii, acest imprumut, plus dobinda! daca venitul lor este 3.800 lei ???

Un Fenomen f. ciudat...
Ghita Alina la 10 August 2011, ora 10:34
Si in plus, as vrea sa adaug la ceea ce a zis Radu, bancile au lansat acest "produs" si ne-au atras catre acest tip de credit. E ca si cum eu as vinde un produs il invelesc intr-o poleiala de aur si ...dupa 2, 3 ani ii spun clientilor: imi pare rau, v-am pacalit nu trebuie decat sa platiti. Acest lucru se intampla si ptr ca nu exista o protectie din partea autoritatilor. Da, statul are o mare importanta mai ales in perioada de criza. El poate sa-si protejeze oamenii prin anumite masuri . Asa cum s-a intamplat in Ungaria si sunt f.f. multe exemple. A, uitasem noi suntem in criza. Putem sa dormim linistiti, BNR lucreaza ptr noi.
Din punct meu de vedere, bancile in Romania functioneaza dupa bunul lor plac. Ca sa nu mai spunca oamenii sunt usor manipulati si nu stiu sa acceseze informatiile, daca acestea exista. Ca sa nu mai vorbim de calitatea angajatilor din banci. Nu vrea sa generalizez, dar nu este posibil sa te duci la un ofiter de credit si el sa bajbaie raspunsul. Cand m-am dus la banca am semnat un contract de ambele parti si ei sunt in aceeasi oala cu mine, nu? si acum stau cu minile in san si ne trateaza de parca am fi niste criminali. Eu am credit in CHF la Bancpost de 4 ani si am facut tot ce omeneste posibil. Mi-a crescut salariul, mi-am schimbat jobul, mi-a crescut salariul din nou, dar uite dupa 4 ani, cursul m=a prins din urma. Ce ar trebui sa fac dupa dna Dr Med?! sa ies in strada si sa le dau oamenilor in cap sa le iau banii? A, uitasem nu m-a dus capu! Imi place ca in Romania, oameni care nu au treaba stau si judeca...asta e problema. se judeca prea mult de catre unii, carora, sincer, nu le-as dori sa treaca prin ce trecem noi! Singura noastra greseala este ca ne-am dorit o casa si am avut incredere ca lucrurile sunt pe un fagas bun!
Dobrescu Alexandru la 10 August 2011, ora 14:55
apucati-va si va refinantati creditele. de ce sunt bancile de vina ca o valuta a devenit atat de scumpa? voi sunteti de vina. v-ati repezit cu totii sa faceti credite in franci. ce credeati ca o sa se intample cu un produs cerut de piata? se va ieftini?!!!
pt cel/cea care crede ca elvetienii se bucura de o asa crestere a francului: elvetienii NU se bucura. exporturile au scazut puternic, turismul de asemenea din cauza preturilor care sunt mai mari cu cel putin 20-30% decat acum cativa ani.
Stefan Luana la 13 August 2011, ora 16:44
Hei hei mai usor cu asteroidul!! Eu locuiesc in elvetia si stiu ca Elvetia pierde mult din cauza francului mai ales ca e o tara care se bazeaza pe export...cat despre faptu ca ii numiti putori pe elvetieni...aici e lipsa de cultura practit! sunt muncitori si bine organizati...cat despre cei care au credit in franci ce sa zic....era un risc asumat...va doresc multa putere si bafta si sa dea Dumnezeu sa rezolvati cumva problemele!!

  Inapoi la articolul Cel mai negru cosmar devine realitate. FRANCUL, cotat la peste 4 LEI

Setari Cookie-uri