Q&A: Aproape totul despre asigurarea obligatorie a locuintei


Asigurarea obligatorie a locuintelor din Romania este un subiect amplu dezbatut in ultimii ani, mai ales in contextul pagubelor de ordinul sutelor de milioane de euro provocate de fenomenele meteo extreme. Desi o alta amanare nu este exclusa, startul emiterii de polite obligatorii a fost anuntata pentru 1 iulie. Wall-Street a luat pulsul asigurarilor de locuinte prin consultarea managerilor din industrie.

4 Ce asteptari are compania pe care o reprezentati pe segmentul property?

Danut Jecan Director departament asigurari generale, Astra Asigurari
Astra Asigurari a raportat pe acest segment de business incasari de 135,52 milioane de lei in 2009 si o crestere de 208% fata de 2008.

Avand in vedere ca anul trecut compania Astra a avut cea mai importanta crestere din piata pe acest segment de asigurari, chiar pe fondul continuarii crizei economice, obiectivul nostru pentru 2010 este o crestere cu circa 5 % a acestor asigurari.
Stefan Vancek Director comercial, Generali Asigurari
In 2009, segmentul asigurarilor de locuinta a crescut la Generali Asigurari cu 24%, pana la valoarea de 40,5 mil. lei. Aceasta este una dintre cele mai mari cresteri inregistrate de companie anul trecut.

Pentru 2010 ne asteptam la o evolutie similara a acestui segment, impulsionata si de introducerea asigurarii obligatorii a locuintei, cumulata cu eforturile noastre de promovare a produsului si educare a publicului in privinta necesitatii asigurarii.

Este un segment cu foarte mare potential de dezvoltar . In Romania, anul trecut, doar 15% dintre locuinte erau asigurate impotriva riscurilor posibile. Ne-am propus sa obtinem pe acest segment o cota de piata cat mai mare.
Cristian Voicu Director asigurari generale, Grawe Romania Asigurare
Suntem convinsi ca asigurarile obligatorii de locuinte reprezinta o sansa extraordinara de crestere a portofoliului de clienti ce pot intra in contact cu produsele de asigurare facultativa de proprietati, dar si de viata ale companiei.

Realizarile anului trecut nu au fost spectaculoase, data fiind orientarea preponderenta a vanzarilor companiei catre asigurarile de viata, dar vanzarile inregistrate in primele luni ale acestui an constituie premise pentru bune rezultate viitoare.
Radu Manoliu Director general adjunct, Credit Europe Asigurari
Credit Europe Asigurari va inregistra, cu siguranta, o noua crestere semnificativa a volumului primelor brute subscrise in dreptul acestui segment in 2010, comparativ cu 2009, fiind posibil sa repete sau chiar sa depaseasca performanta din 2009.

Numarul politelor de asigurari facultative a locuintelor incheiate in 2009 a fost de 9.600. Volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a fost de 4,9 mil. lei, reprezentand 11,6% din totalul primelor brute subscrise anul trecut.
Nicolae Scripcariu Director vanzari, Ardaf
In anul 2009, Ardaf o inregistrat pe segmentul de asigurari property o crestere de 6% fata de anul 2008, cu 2 puncte procentuale mai mare decat cresterea de 4% din 2008.

Pentru anul 2010, pe segmentul de asigurari de locuinte ne propunem o crestere de aproximativ 85% a volumului de prime brute subscrise si, implicit, cresterea ponderii acestui segment in total portofoliu de asigurari.
Anca Babaneata Director general adjunct, Platinum Asigurare Reasigurare
Platinum Asigurari Reasigurari s-a lansat la inceputul lunii martie 2010, astfel ca nu putem inca sa ne raportam la un an de asigurare intreg, dar la nivel de piata credem ca aceasta va cunoaste o crestere de circa 10%.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri