Q&A: Aproape totul despre asigurarea obligatorie a locuintei


Asigurarea obligatorie a locuintelor din Romania este un subiect amplu dezbatut in ultimii ani, mai ales in contextul pagubelor de ordinul sutelor de milioane de euro provocate de fenomenele meteo extreme. Desi o alta amanare nu este exclusa, startul emiterii de polite obligatorii a fost anuntata pentru 1 iulie. Wall-Street a luat pulsul asigurarilor de locuinte prin consultarea managerilor din industrie.

5 Considerati, tinand cont de veniturile romanilor si nivelul de trai al acestora, ca asigurarile facultative de locuinte sunt produse scumpe?

Danut Jecan Director departament asigurari generale, Astra Asigurari
Putem afirma cu certitudine ca asigurarile de locuinte sunt pe deplin accesibile. Produsele de profil sunt in general flexibile, lasand posibilitatea alegerii de catre clienti a structurii de asigurare considerate ca cea mai potrivita.

Comparativ cu asigurarea tip casco a unui autoturism, prima de asigurare pentru o polita facultativa de locuinte este de circa 5-8 ori mai ieftina.
Stefan Vancek Director comercial, Generali Asigurari
Asigurarile facultative sunt, cu siguranta, percepute ca fiind scumpe, iar aceasta perceptie este rezultatul lipsei de informare.

Costul, in sine, al asigurarii facultative, este accesibil pentru orice roman cu venit mediu.

Intr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, polita de asigurare constituie o investitie minima, fata de eforturile financiare uriase pe care ar trebui sa le faca in cazul producerii unei daune.

Cristian Voicu Director asigurari generale, Grawe Romania Asigurare
Orice cheltuiala trebuie raportata la venituri, dar si la nevoi. Deoarece nevoia de protectie prin asigurare nu este contestata, raspunsul la intrebare trebuie cautat in raportul dintre venituri si ponderea cheltuielilor pentru traiul de zi cu zi.

Daca sunt satisfacute nevoile de baza ale unei persoane, atunci vor ramane resurse si pentru cheltuieli precum cele cu asigurarile.

Societatile de asigurare au sarcina de a oferi produse de asigurare care sa se potriveasca oricaror categorii de clienti, astfel incat sa existe o intelegere exacta a motivatiei fiecaruia fata de cheltuiala facuta.
Radu Manoliu Director general adjunct, Credit Europe Asigurari
Asigurarile facultative a locuintei nu sunt produse scumpe!
In cazul nostru, de exemplu, valoarea medie a primei anuale de asigurare este, in prezent, de 120 de euro.

Cu alte cuvinte, costul lunar pe care o familie ar trebui sa-l aloce asigurarii complete a locuintei, la valoarea reala a acesteia, este de doar 10 euro pe luna.

Este adevarat ca produsele noastre sunt competitive inclusiv din punct de vedere al primelor, dar asta nu insemna ca alte produse disponibile pe piata sunt mult mai scumpe.

Piata specifica a inregistrat, de altfel, o scadere drastica a nivelului cotelor de prima in ultimul an, iar Credit Europe Asigurari nu a facut nota discordanta valoarea medie a primei anuale scazand la nivelul mentionat de la 144 euro in 2008.
Nicolae Scripcariu Director vanzari, Ardaf
Asigurarile pentru locuinte nu pot fi considerate, in nici un caz, a fi scumpe.

O astfel de polita presupune un efort financiar minim pentru asigurarea unui bun foarte valoros (pentru multi romani, cel mai valoros) locuinta.

In tarile dezvoltate, asigurarea locuintei este un gest firesc de responsabilitate. In plus, asigurarile de locuinte pot fi configurate pe masura nevoilor fiecarei locuinte si posibilitatilor financiare ale fiecarui proprietar.

Asadar, orice client poate gasi o asigurare care sa i se potriveasca si sa-i asigure un grad optim de protectie impotriva riscurilor posibile.
Anca Babaneata Director general adjunct, Platinum Asigurare Reasigurare
Nu credem ca produsele de asigurare a locuintei sunt scumpe fata de beneficiile oferite.

In procesul de achizitionare a unei asigurari nu cuantifici atat valoarea sumei investite, ci in principal riscurile acoperite. Tocmai pentru o adaptare la conditiile pietei in 2010 si tinand cont de nivelul de trai existent companiile de asigurari au reduceri substantiale la achizitionarea asigurarii locuintelor

Platinum are in acest moment o reducere cumulata de pana la 45%.Credem ca produsele de asigurare a locuintelor sunt accesibile multor proprietari.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri