Cat ne costa vacanta de Craciun si Revelion? Vezi aici o dezbatere


Tarifele pentru vacantele de Craciun si Revelion au ramas la un nivel comparabil cu cel de anul trecut, iar jucatorii din piata intervievati de wall-street.ro sustin ca raportul calitate/pret este de multe ori in detrimentul tarii noastre fata de strainatate. Cu toate acestea, si in acest an, exista oferte pentru toate bugetele, de la 550 lei/persoana la o pensiune rustica, pana la 1.500 euro/persoana pentru o croaziera de lux.

3 Ce prefera romanii? Vacantele de sarbatori in tara sau in strainatate? Ce tendinta se observa in acest an?

Simona Veteleanu Director general, Travel Biz
Cererea este inca relativ mare pentru vacantele externe, dar observandu-se orientarea catre destinatiile mai ieftine (Bulgaria, Austria, Grecia). Evident, exista si un segment mai mic, dar stabil, cel al turistilor "de lux" in privinta caruia nu se observa tendinte importante de schimbare a obiceiurilor de calatorie. Exista cerere si pentru vacantele in tara (mai ales zona rurala), insa, din pacate, sunt anumite zone, ca Valea Prahovei, de exemplu, unde preturile de sarbatori sunt comparabile cu cele ale vacantelor in strainatate.
Cristian Francu CEO, Klever Travel
Cea mai mare parte a romanilor isi petrec Sarbatorile in tara. Atat din cauza crizei, cat si a traditiilor si propriului stil de viata, majoritatea romanilor isi petrec Craciunul cu familia. Cu toate acestea, tarifele tentante pentru pachetele de Craciun incep sa convinga destui romani ca merita sa isi adune familia intr-o pensiune sau hotel. Iar Craciunul Traditional in Bucovina sau Maramures, dar si in Bran sau Marginimea Sibiului, atrage acele familii care duc dorul unui Craciun romanesc.

Este de ajuns insa sa traiesti experienta unui Craciun sau Revelion in strainatate pentru a compara preturi si conditii, si multi din cei ce au descoperit Sarbatorile de Iarna in Capitalele europene isi doresc sa se reintoarca si sa repete o astfel de experienta.

Conditiile in statiunile de schi din Alpi sunt incredibile si mult peste asteptarile unui obisnuit al schiului in Carpati. Chiar si Bulgaria ofera conditii de schi mult peste cele oferite in Romania, la tarife comparabile si de multe ori cu un raport calitate/pret mai bun.

Nu in cele din urma, experienta unui Craciun sau Revelion la soare si la plaja trebuie traita macar o data in viata. Cei care au descoperit Egiptul, Tenerife, Dubaiul sau alte destinatii exotice pentru Sarbatorile de Iarna pot deveni dependenti de astfel de vacante de iarna la soare.
Madalina Pacuraru Managing Partner, Has Has
In acest an se pare ca tot mai multi romani prefera sa petreaca sarbatorile de iarna in tara noastra. Cauza principala a acestui lucru este reducerea bugetului alocat pentru vacanta de iarna.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri