Poti lansa cea mai mare companie de Internet din lume

Poti lansa cea mai mare companie de Internet din lume

In anul 1998, co-fondatorii Google Sergey Brin si Larry Page si-au dat seama ca viziunea lor nu era suficienta pentru a pune bazele celebrului motor de cautare. Astfel, au cheltuit 15.000 de dolari, bani care se regaseau pe trei carduri de credit, pentru a cumpara memorie necesara aplicatiei.

37% dintre start-up-uri utilizeaza cardurile de credit pentru a se sustine la inceput, arata un sondaj realizat de Asociatia Nationala a IMM-urilor in 2012.

Lansezi un film cu incasari de top

Lansezi un film cu incasari de top

Filmul horror "The Blair Witch Project", un adevarat hit al verii din 1999, a fost finantat in majoritate prin carduri de credit. Productia a avut un buget cuprins intre 22.500 si 60.000 de dolari, care in cercurile de la Hollywood este privit ca un buget inexistent.

"The Blair Witch Project" a avut incasari de 250 de milioane de dolari.

Poti crea o opera de arta

Poti crea o opera de arta

Artistul american Amy Orr utilizeaza carduri de credit pentru a crea portretele unor personalitati de la Mao Zedong pana la Barack Obama. La randul sau, un artist din Los Angeles topeste carduri de credit pentru a crea "arta care ilustreaza rolul creditarii in societatea moderna", una dintre lucrari infatisand un om inchis intr-un card de credit urias.

Sursa foto: Amyorr.net

Poti plati taxele scolare si obtii puncte pentru calatoriile cu avionul

Poti plati taxele scolare si obtii puncte pentru calatoriile cu avionul

Unii studenti pot achita taxele scolare folosind carduri de credit si obtin in acest fel puncte pe care le pot folosi in calatoriile cu avionul. Insa exista universitati care nu accepta plata cu cardul, in timp ce altele percep comisioane de 2 sau 3%.

Poti salva o viata

Poti salva o viata

In 2011, cinci soldati britanici au salvat viata unui civil cu nenumarate rani in spate si pe piept, care ar fi putut sa ii puna viata in pericol. Acestia au aplicat presiune pe rani folosind cateva carduri de credit pana la venirea unui ajutor medical.