UniCredit Tiriac isi face societate de credite de consum si firma de asigurari

UniCredit Tiriac isi face societate de credite de consum si firma de asigurariUniCredit Tiriac Bank vrea sa deschida o societate de credite de consum pentru a minimiza utilizarea capitalului, ca efect al strategiei grupului de consolidare pe segmentele pe care este deja prezent si de intrare pe noi zone de activitate, a declarat presedintele executiv al bancii.

"Vom deschide o societate de consumer finance care minimizeaza utilizarea capitalului pentru a beneficia de know how-ul grupului", a mentionat, citat de NewsIn, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu (foto).

De asemenea, UniCredit va intra si pe segmentul societatilor mici, in conditiile in care la nivelul companiilor medii este deja prezent. Pentru a sustine aceasta extindere de activitate, UniCredit isi va dezvolta reteua cu 300 de unitati in perioada 2008-2010, a mentionat seful UniCredit Tiriac Bank.

"Strategia de crestere pe care am elaborat-o urmareste consolidarea pe zonele pe care deja suntem prezenti si intrarea pe noi zone de activitate. Ne propunem sa atacam segmentul de produse specifice", a adaugat Radu.

Mai mult, grupul UniCredit si divizia Ergo a Munich Re au lansat pe piata romaneasca o societate mixta, Ergo Asigurari de Viata, care va vinde polite de asigurare incepand din al doilea trimestru al acestui an, a spus presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Unicredit Grup a dorit, de altfel, sa incheie un parteneriat de bancassurance la nivel global cu Ergo, nu numai regional, care consta in colaborarea pe zona asigurarilor de viata, generale si produse de pensii, iar modul de cooperare este o companie mixta locala.

"Am observat ca ne lipsesc o serie de produse din portofoliu, printre care produsele de asigurari si real estate", a declarat Radu, care a mentionat ca UniCredit a preferat sa nu inceapa acest tip de afacere de la zero.

Miza mare si pe asigurari

Miza mare si pe asigurariDe asemenea, grupul BRD-SocGen va intra pe piata asigurarilor de viata pana la sfarsitul acestui an.

"Aceasta societate de asigurari de viata, care urmeaza sa vanda produse, atat pentru firme, cat si pentru populatie, va include si vanzarea de pensii facultative (pilonul III)", declarau anul trecut reprezentantii BRD.

Francezii au mai avut si posibilitatea de a-si mari participatia la Asiban insa au preferat sa vanda catre Groupama cei 25% din al treilea jucator din piata asigurarilor.

Aegon din Olanda si Signal Iduna din Germania sunt alti doi jucatori asteptati sa intre pe piata asigurarilor de viata.

Compania Signal Iduna Asigurari de Viata a inceput deja activitatea pe piata romaneasca dupa investitii initiale de 20 milioane euro si tinteste pozitia de lider de piata pe segmentul asigurarilor voluntare de sanatate.

Si Cardif, divizia de asigurari a grupului financiar francez BNP Paribas, a inceput activitatea pe piata romaneasca anul trecut prin comercializarea de produse de asigurari de credite impotriva riscului de neplata, precum si de produse de protectie personala, in parteneriat cu banci si alte institutii financiare.

Grupurile mari isi aduc bratele imobiliare si bancile pentru locuinte

Grupurile mari isi aduc bratele imobiliare si bancile pentru locuinteCompania de servicii imobiliare Atisreal, parte a grupului francez BNP Paribas, a intrat pe piata romaneasca, prin preluarea Cornerstone International, succesoarea firmei care a detinut licenta CB Richard Ellis in Romania.

"Aceasta achizitie arata intentia noastra de a ne extinde in estul Europei, pe o piata extrem de dinamica. Cifra de afaceri a companiei Cornerstone International a inregistrat o crestere anuala de circa 60% de la infiintare si pana in prezent. In acest fel, Atisreal isi va consolida reteaua internationala si va putea oferi servicii imobiliare catre clientii care dezvolta proiecte imobiliare in Romania", declara presedintele Atisreal International, Henry Faure.

Pe langa BNP Paribas, mai sunt si alte grupuri financiare care au pus ochii pe real-estate. Divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, Sparkassen Immobilien AG, are aproape doi ani de la prima investitie pe piata locala si are in vedere pentru Romania investitii de sute milioane de euro. De asemenea, ING Real Estate, aripa imobiliara a grupului olandez ING, are o prezenta solida pe piata romaneasca.

Grupurile financiarie pariaza si pe sistemul de economisire-creditare din Romania, motivatiile lor fiind intarite de succesul pe care acesta l-a inregistrat in tarile din jur.

Grupul Erste asteapta ultimele aprobari de la BNR pentru a intra pe piata bancilor pentru locuinte.

In prezent, pe piata romaneasca activeaza doua banci pentru locuinte - Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, iar la un moment dat si oficialii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) avansasera ideea crearii unei subsidiare de acest tip, abandonata insa de noul presedinte al institutiei, Radu Gratian Ghetea.