GPS

GPS

GPS-urile pot veni in mai multe forme si pot fi esentiale mai ales in excursii de mai lunga durata, care acopera portiuni mai mari de teritoriu. Poti apela la un GPS clasic, care este insa mai greoi, dar si la GPS integrat in terminale mobile (smartphone, tableta) sau chiar ceas inteligent.

Harti electronice

Harti electronice

Desi hartile pe hartie pot fi mai pitoresti, vremea capricioasa de pe munte le poate distruge/uda mult mai usor. Exista multiple posibilitati de a introduce harti electronice in terminale mobile, protejate de huse anti praf si apa, avandu-le astfel la dispozitie in orice situatie.

Acumulatori suplimentari

Acumulatori suplimentari

In situatia in care imbini tehnologia cu aventura pe munte, este necesar sa prelungesti cat mai mult durata de viata a gadget-urilor. Acest lucru se poate realiza atat prin acumulatori suplimentari, incarcati in prealabil, cat si prin baterii externe la care poti cupla device-urile.

Busola

Busola

Poti achizitiona atat o busola clasica, magnetica, dar si una electronica – de asemenea poti instala pe terminalele mobile aplicatii busola, sau chiar pe smartwatch-uri.

Aparat foto digital

Aparat foto digital

Timpul sterge amintirile, dar pot ramane mult mai mult timp cu ajutorul unui aparat foto digital. Acestea sunt de preferat terminalelor mobile, fiind in general mai performante si realizand fotografii mai reusite.

Walkie-talkie

Walkie-talkie

In cazul in care mergi alaturi de un grup mai mare, walkie-talkie-urile pot fi instrumente foarte utile; ele nu necesita sa te aflii sub acoperirea unui operator telecom pentru a putea comunica, fiind necesara doar o distanta modica intre participantii la convorbiri.

Bratari inteligente

Bratari inteligente

Pe piata au aparut diferite modele de bratari inteligente care au diferite functii – iti masoara pulsul, caloriile consumate, unele au functii de pedometru sau te anunta daca ai depasit un record personal. Cele mai multe dintre ele se conecteaza prin bluetooth la smartphone.

Sursa foto: Shutterstock: Om pe munte