Aer proaspat la cutie

Aer proaspat la cutieCalitatea aerului din China s-a inrautatit atat de mult in ultimii ani incat un om de afaceri a ajuns sa faca bani din vanzarea unor cutii cu aer proaspat.
Multimilionarul Chen Guangbiao a vandut 8 milioane de astfel de cutii la un pret de 5 yuani (0,5 dolari) fiecare, in ultimele zece zile din luna ianuarie, cand calitatea aerului a fost foarte proasta.

Aerul comercializat are mai multe arome precum „Yan’an revolutionar” sau „curat de Tibet”.

Chen spune ca toate castigurile din aceasta afacere sunt donate regiunilor sarace din China.

Pepeni patrati

Pepeni patratiFermierii din sudul Japoniei obisnuiesc sa cultive pepeni in cutii patrate de sticla, fructele dezvoltandu-se astfel natural in forma de cub.

Desi acesti pepeni au inceput sa devina cu adevarat populari din 2001, fermierii niponi spun ca obisnuiesc sa faca acest lucru de mai bine de 30 de ani.

Pepenii patrati sunt foarte apreciati in Japonia datorita faptului ca pot fi depozitati cu usurinta in frigider. Un pepene patrat se vinde cu 150 - 250 dolari, in vreme ce un pepene obisnuit, rotund, se vinde cu 30 de dolari.

Lantul de restaurante Modern Toilet

Lantul de restaurante Modern ToiletDezgustator pentru majoritatea persoanelor, ideea de a servi o bautura intr-un pahar in forma de urinal, asezat pe o masa in forma de chiuveta, care se afla langa un scaun-toaleta ii aduce castiguri importante fostului bancher Wang Zi-Wei.

Lantul de restaurante Modern Toilet a fost fondat in 2004 si de atunci a ajuns sa aiba unitati deschise in 12 locatii din Taiwan, precum si intr-o locatie din Hong Kong.

Restaurantul este una dintre principalele atractii turistice din Taiwan, fiind recent si subiectul unui show TV despre cele mai ciudate localuri din lume.

9gag.com

9gag.comPatru persoane din Hong Kong au decis in 2008 sa se distreze infiintand un website unde utilizatorii pot uploda poze si clipuri video amuzante, pe care ceilalti utilizatori le pot comenta.

9gag.com are in prezent peste 1,5 milioane fani pe Twitter, 70 milioane vizitatori unici si peste un miliard de vizualizari pe luna.

SUA este principala piata a website-ului, 12% din trafic venind din aceasta tara.

Kopi Luwak

Kopi LuwakKopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume, ea fiind produsa de o rasa de nevastuici din Asia - The Asian Palm Civet.

Boabele acestei cafele cresc doar in Asia de Sud-Est unde arborii de cafea sunt locuiti de aceasta nevastuica. Animalul mananca boabele, dupa care acestea sunt eliminate, urmand ca fermierii sa le separe din excremente pentru a crea astfel cea mai scumpa cafea din lume.

O ceasca de cafea Kopi Luwak se vinde la un pret cuprins intre 20 si 65 dolari.

Detectoare de radiatii de buzunar

Detectoare de radiatii de buzunarAvand dimensiunea unei cutii cu bomboane de menta, detectoarele de radiatii inventate in 2011 de catre ONG-ul japonez Radiation Watch, devin tot mai populare.

Detectoarele Geiger pot masura in doua minute nivelul de radiatii dintr-o anumita locatie. Dispozitivul trebuie sa fie atasat la un iPhone sau un smartphone Android. Aplicatia mobila uplodeaza apoi datele intr-o asa zisa „harta a radiatiilor” care poate sa fie accesata de utilizatori.

Un detector costa intre 20 si 70 dolari, producatorul anuntat ca a vandut pana acum circa 20.000 de unitati.

Lenjerie care absoarbe mirosurile

Lenjerie care absoarbe mirosurileGilbert Huynh a lansat brandul de lenjerie 4SKINS, care se foloseste de nanotehnologie pentru a opri mirosurile. O pereche se poate cumpara online cu 25 - 35 dolari.

Huynh spune ca acest tip de lenjerie este foarte popular in randul femeilor, care o cumpara pentru partenerii de viata.

Gama 4SKINS a fost marita semnificativ in ultima perioada, ea ajungand sa includa sosete si chiar tricouri din acelasi material.

Margele din cenusa

Margele din cenusaIn anul 2000 guvernul din Coreea de Sud a demarat o campanie de promovare a incinerarii persoanelor decedate, tara confruntandu-se cu o lipsa a spatiilor libere pentru morminte.

De la acea data, companiile care transforma cenusa persoanelor decedate in margele au inregistrat o crestere constanta. Acestea se se folosesc de temperaturi extrem de ridicate pentru a topi cenusa si pentru a o cristaliza in doar 90 de minute.

Un „set” de margele costa 900 de dolari.