Piata de dulciuri

Piata de dulciuriCu toate acestea, exista inca loc pe piata si pentru producatorii mici precum South Africa's Tiger Brands si China's Hsu Fu Chi International, care activeaza pe regiuni de piata si care detin pozitia de lider in tara de provenienta.

Folosind datele furnizate de Euromonitor, BusinessWeek a realizat topul celor mai bine vandute brand-uri de dulciuri din lume, iar in multe tari rezultatele au fost surprinzatoare.

Astfel, in timp ce ciocolata ramane in continuare cel mai popular produs dulce din lume, guma de mestecat cunoaste o crestere rapida a vanzarilor determinata de campanile dure antifumat si promovarea agresiva pe pietele noi.

Statele Unite: M&M`s

Statele Unite: M&M`sRang: 1
Tara: Statele Unite
Cine produce brand-ul: Mars Inc.
Vanzari anuale: 1,3 miliarde euro
Categorie: bomboane de ciocolata


Inventate in anul 1941 de catre Forrest Mars si R. Bruce Murrie, cei care au dat si numele bomboanelor de ciocolata M&M's, acestea au devenit cel mai bine vandut brand de dulciuri din Statele Unite ale Americii si din lume, cu vanzari de 1,3 miliarde euro in 2007.

Mars Inc. este astazi cel mai mare producator de dulciuri din lume, dupa achizitia companiei Wm. Wrigley Jr. Co in 2008, si produce, de asemenea, brand-uri precum Snickers, Dove, Pedigree si Whiskas.

Marea Britanie: Cadbury`s Dairy Milk

Marea Britanie: Cadbury`s Dairy MilkRang: 2
Tara: Marea Britanie
Cine produce brand-ul: Cadbury
Vanzari anuale: 605 milioane euro
Categorie: tableta de ciocolata cu lapte


Conform studiilor realizate de grupul de comert cu dulciuri Caobisco, britanicii se afla pe locul doi in topul celor mai mari consumatori de ciocolata din lume, dupa elvetieni, fiecare locuitor consumand anual mai mult de 8 kilograme de ciocolata.

Cadbury's Dairy Milk este cel mai popular produs al companiei, aducand venituri de 605 milioane euro anual.

Germania: Milka

Germania: MilkaRang: 3
Tara: Germania
Cine produce brand-ul: Kraft
Vanzari anuale: 520 milioane euro
Categorie: ciocolata cu lapte


Germanii se afla pe locul patru in topul celor mai mari consumatori de ciocolata din lume, iar brand-ul Milka este cel mai cumparat in aceasta tara, generand venituri de aproximativ 520 milioane euro anual, in conditiile in care Lindt se afla pe pozitia secunda cu venituri mai mici de 355 milioane euro.

Brand elvetian produs de Kraft, Milka are inca pe ambalaj vaca mov in muntii acoperiti cu zapada, la fel ca in anul 1901, atunci cand marca a fost inregistrata.

Doar unul din top cinci cele mai consumate brand-uri de dulciuri din Germania nu este produs din ciocolata, jeleurile Haribo, care se situeaza pe pozitia a cincea.



Brazilia: Trident

Brazilia: TridentRang: 4
Tara: Brazilia
Cine produce brand-ul: Trident
Vanzari anuale: 484 milioane euro
Categorie: guma de mestecat


Trident nu este doar cel mai bine vandut brand de dulciuri din Brazilia, ci si cea mai cumparata guma de mestecat din lume.

Japonia: Meiji

Japonia: MeijiRang: 5
Tara: Japonia
Cine produce brand-ul: Meiji
Vanzari anuale: 340 milioane euro
Categorie: baton de ciocolata


Cel mai bine vandut brand de dulciuri din Japonia este fara indoiala ciocolata Meiji, produsa de Meiji Seika Kaisha.

Compania cu sediul la Tokyo a fost infiintata in anul 2004 si are 56 de sortimente de ciocolata preparata cu boabe de cafea si arome inedite precum branza, piper negru, iasomie, busuioc si sare de lamaie.

Rusia: Orbit

Rusia: OrbitRang: 6
Tara: Rusia
Cine produce brand-ul: Wm. Wrigley Jr. Co.
Vanzari anuale: 316 milioane euro
Categorie: guma de mestecat


Guma de mestecat Orbit, brand detinut de Mars Inc. si produs de subsidiara Wrigley, domina piata dulciurilor din Rusia, generand vanzari de 316 milioane euro anual.

Toate acestea in coditiile in care batoanele de ciocolata Alpen Gold, produse de Kraft, se afla pe pozitia a doua in topul celor mai bine vandute marci de dulciuri din Rusia, cu o valoare a vanzarilor de doar 140 milioane euro.

Mexic: Trident

Mexic: TridentRang: 7
Tara: Mexic
Cine produce brand-ul: Cadbury
Vanzari anuale: 251 milioane euro
Categorie: guma de mestecat

Mexicul este inca o tara a iubitorilor de guma de mestecat, trei brand-uri situandu-se in top cinci al celor mai vandute marci de dulciuri din tara.

Trident este cunoscut ca fiind primul brand de guma de mestecat care a fost in spatiu in anul 1964.