Zona Barbu Vacarescu-Floreasca atrage jumatate din noile investitii in birouri

Zona Barbu Vacarescu-Floreasca atrage jumatate din noile investitii in birouriZona Barbu Vacarescu-Floreasca este in prezent cea mai atractiva pentru dezvoltatorii de birouri. Anul acesta, in zona, se va finaliza proiectul Sky Tower. Tot in 2012 Portland Trust a demarat constructia unui nou proiect de birouri la granita acestei zone, iar Nusco a anuntat ca are in plan sa inceapa o noua cladire de birouri.

Zona prezinta interes si pentru alti investitori, spre exemplu, compania suedeza Skanska este in discutii pentru cumpararea unui teren acolo, iar omul de afaceri Ioannis Papalekas a finalizat recent tranzactie, achizitionand un teren de 4.000 mp.

Ca interes, zona Aviatorilor- Piata Presei se afla de asemenea in top, Dragos Dobrescu, proprietarul Monolit a demarat o cladire de birouri in zona. In aceeasi zona vor sa construiasca un turn de birouri si George Copos, in parteneriat cu GTC.

Anul acesta a marcat, insa, si aparitia unor noi zone pe harta birourilor, strada Tudor Vladimirescu, din zona 13 septembrie, unde va fi construit un proiect de birouri de 55 mil. euro.

Portland Trust, investitie de 80 mil. euro pe Barbu Vacarescu

Portland Trust, investitie de 80 mil. euro pe Barbu VacarescuPortland Trust a inceput constructia celui de-al patrulea proiect de birouri, compus din doua cladiri de birouri, A si B, cu o suprafata totala de 37.500 mp inchiriabili la intersectia dintre Barbu Vacarescu si Soseaua Pipera. Investitia in proiectul de birouri, demarat in acest an, se ridica la 70 de milioane de euro, la care se adauga costul terenului, de 10 milioane de euro.

Proiectul este finantat cu pana la 50 mil. euro de BCR.

20.000 mp de birouri au fost deja preinchiriati de Oracle.

Sandor dezvolta cu NEPI birouri in Cluj

Sandor dezvolta cu NEPI birouri in ClujFondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) si milionarul timisorean Ovidiu Sandor (foto) au incheiat un parteneriat pentru a dezvolta in Cluj-Napoca un proiect de birouri cu o suprafata de 52.000 mp, acesta urmand sa devina cel mai mare complex de birouri din afara Capitalei.

Cei doi parteneri, NEPI si Ovidiu Sandor nu au facut publica valoarea investitiei, insa avand in vedere suprafata proiectului si costurile actuale de constructie, aceasta ar putea depasi 60 de milioane de euro.

Anterior, s-a anuntat ca lucrarile la prima etapa a complexului, cu o suprafata inchiriabila de 19.000 metri patrati, vor incepe in acest an si vor fi finalizate in prima parte a anului 2014. Intregul proiect va fi finalizat in 2015, iar investitia este asigurata din fonduri proprii.

S Group investeste 55 mil. euro

S Group investeste 55 mil. euroCehii de la S Group au demarat anul acesta constructia primului lor proiect din Romania, o cladire de birouri in Bucuresti.

PPF Bank din Cehia a acordat un imprumut de 39 milioane de euro grupului ceh S Group Holding pentru constructia unei cladiri de birouri in apropiere de hotelul Marriott din Bucuresti. Investitia totala se va ridica la 55 mil. euro, iar cladirea va avea 27.000 mp inchiriabili.

Compania a semnat deja primul pre-contract pentru spatiile din proiect, TeamNet luand 9.000 de mp.

Atenor a reluat constructia Hermes Business Park

Atenor a reluat constructia Hermes Business ParkAtenor a reluat constructia birourilor din Pipera.

Prima faza a proiectului Hermes Business Campus va cuprinde o cladire de 18.000 mp si reprezinta, potrivit unor declaratii anterioare, investitia in prima faza se ridica la 30 mil. euro.

Belgienii vor sa stranga fonduri de la investitori privati si institutionali din Belgia si Luxemburg pentru finantarea proiectelor din portofoliu, inclusiv a birourilor din Bucuresti.

Oficialii companiei au spus ca pana la finalul anului spera sa anunte si primul chirias in proiect.

AFI Europe a demarat a doua cladire de birouri din AFI Park.

AFI Europe a demarat a doua cladire de birouri din AFI Park.AFI va demara in acest an constructia celei de-a doua cladiri din proiectul AFI Park.

“Suntem deja in negocieri pentru preinchirieri in noua cladire, iar una dintre companiile cu care discutam este Endava (unul din chiriasii din prima cladire-n.r.)”, a spus, anterior, David Hay, seful Companiei.

Endava a inchiriat 2.400 de mp in prima cladire. Radu Grosu, Delivery Director la Endava, a mentionat ca poarta negecieri cu AFI si pentru extinderea in prima cladire, cu circa 600 mp, dar si pentru preinchirierea a circa 1.500-1.600 mp in noua cladire, cu optiunea de extindere pe inca 1.500 mp.

Cea de-a doua cladire din proiect ar urma sa fie gata in 2014.

Nusco vrea sa inceapa un nou proiect de birouri in Floreasca

Nusco vrea sa inceapa un nou proiect de birouri in FloreascaOficialii Nusco au declarat, anterior, pentru zf.ro, ca au in plan sa inceapa in acest an un alt proiect de birouri in zona Barbu Vacarescu-Floreasca, langa Nusco Tower.

Cladirea ar urma sa aiba 12.000 mp de birouri, iar investitia sa se ridice la 17 mil. euro, potrivit Zf.ro.

Dobrescu a inceput o cladire in zona Piata Presei Libere

Dobrescu a inceput o cladire in zona Piata Presei LiberePotrivit Zf.ro si omul de afaceri Dragos Dobrescu, proprietarul Monolit, a inceput sa construiasca o cladire de birouri in zona Piata Presei Libere.

S-Immo are 66 mil. euro pentru 28.000 mp de birouri

S-Immo are 66 mil. euro pentru 28.000 mp de birouriS-Immo a scos la preinchiriere un proiect de birouri pe Calea Grivitei, a carei constructie ar putea incepe anul viitor.

Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

“Lucrarile de constructie vor incepe, in functie de rezultatele primelor discutii de preinchirieri, in 2013, constructia urmand a fi finalizata nu mai devreme de 2014-2015. Modalitatea de finantare va depinde de felul in care evolueaza proiectul. Prima faza, pana la startul lucrarilor de constructie, este finantata prin capital propriu. Pe masura ce lucrarile de constructie vor evolua, vom selecta partenerii potriviti atat din punct de vedere al costului, cat si al structurii de finantare”, au declarat, anterior, pentru Wall-Street.ro, reprezentantii S Immo.

Copos si GTC vor sa faca birouri la Piata Presei

Copos si GTC vor sa faca birouri la Piata PreseiGeorge Copos si GTC au anuntat in urma cu aproape 2 ani ca vor sa dezvolte impreuna un proiect de birouri in zona Piata Presei. Anul acesta, proiectul a obtinut certificarea de cladire verde.

La finalizare, Ana Tower va avea o suprafata construita de circa 40.000 mp si o parcare subterana cu trei niveluri.

"Avem discutii pentru preinchirierea a 40% din Ana Tower, pe care o vom livra peste doi ani. Vom anunta in perioada urmatoare mai multe detalii", spunea recent Galon.

Skanska cauta teren in zona Barbu Vacarescu

Skanska cauta teren in zona Barbu VacarescuSuedezii de la Skanska au declarat recent ca sunt in discutii pentru achizitionarea unui teren in zona Barbu Vacarescu-Floreasca.

Surse din piata spun ca dezvoltatorul suedez vrea sa dezvolte in Bucuresti un proiect de birouri, iar terenul pentru care negociaza, este o parcela de 15.000 mp, aflata in proprietatea Baneasa Investments.

Doar terenul ii va costa pe suedezi circa 8 mil. euro.

In aceeasi zona, omul de afaceri Ioannis papalekas a cumparat un teren de circa 4.000 mp, avand in vedere specificul zonei, cel mai probabil va fi construita un proiect de birouri. In aceeasi zona Romenergo, companie condusa de Dragos Bilteanu, partener in mai multe afaceri cu Papalekas, a obtinut un PUZ pentru un parc industrial si tehnologic cu un regim de inaltime de P+14 etaje.

Inter IKEA face birouri in prima faza de la Timpuri Noi

Inter IKEA face birouri in prima faza de la Timpuri NoiInterprime Properties, parte a grupului Inter IKEA, a facut deja primii pasi pentru a pregati mega proiectul de la Timpuri Noi. Antoniu Panait (foto), country manager al Interprime Properties a spus ca in prima faza vor fi construite birouri.

„Competitia arhitecturala pentru prima faza de dezvoltare este finalizata si am semnat contractul de proiectare. Aceasta prima faza va cuprinde cladiri de birouri cu spatiile comerciale aferente”, a declarat Panait.

"In aceasta faza incipienta a proiectarii avem in vedere birouri cu o suprafata construita de aproximativ 50.000 mp. Aceasta este suprafata estimativa pentru prima faza de contruire si pe parcursul proiectarii poate suferi modificari", a adaugat Panait.

Miza noilor investitii? Relocarile

Miza noilor investitii? RelocarileCateva din planurile existente pe piata de birouri au inceput deja sa fie construite, urmand sa fie livrate pe piata in urmatorii 2-3 ani. Pe o piata in care majoritatea companiilor nu se extind, cladirile noi isi gasesc chiriasi in special in randul firmelor care incearca sa isi consolideze operatiunile intr-o singura cladire, asa ca dezvoltatorii isi pun sperantele in relocarile care ar putea veni pe piata ca urmare a expirarii contractelor de inchirieri din cladirile mai vechi de pe piata, mai ales ca in urmatoarea perioada contracte pentru circa 600.000 mp de birouri ar urma sa expire.

Relocarile vor spori insa si competitia dintre cladirile vechi si noile constructii, iar tendinta incepe deja sa fie observata.

"In urma consolidarilor anuntate, o serie de spatii de buna calitate vor fi eliberate in cladiri reper situate mai ales in zona centrala. Avand in vedere suprafetele mari disponibile acum in aceste cladiri, pe termen mediu vom fi martorii unei concurente intre acestea si livrarile noi din ultimele 9 luni”, spune Horatiu Florescu, seful The Advisers/Knight Frank.