Ioan Niculae pus sa plateasca cele mai scumpe gaze

Ioan Niculae pus sa plateasca cele mai scumpe gazeDin prima luna de iarna, fabricile din Romania sunt obligate sa se aprovizioneze cu gaze in proportie de 40% din import, mai scumpe de trei ori decat cele locale. In urma cu doi ani combinatele chimice primeau doar gaze de la Romgaz, de doua ori mai ieftine decat cele rusesti, scrie Money.ro.

Fabricile vor plati, in aceasta iarna, o factura la gaze de doua ori mai mare decit populatia, ca pret, pe metrul cub. Statul a hotarat ca ele sa foloseasca, inca din decembrie, 40% gaze din import, in mare parte rusesti, in timp ce popula,ia va consuma doar 9% din import. Gazele rusesti costa 545 de dolari mia de metri cubi de peste trei ori mai mult decat cele produse local - 160 de dolari mia de metri cubi.


Ce se intampla cand o banca se retrage din Romania

Ce se intampla cand o banca se retrage din RomaniaPerioada urmatoare ar putea aduce mai multe fuziuni intre institutiile de credit locale. Acestea sunt bine capitalizate, asa ca probabilitatea unui faliment este aproape zero, spun specialistii, citati de Evenimentul Zilei.

Lucrurile se precipita in zona euro, ceea ce afecteaza piata bancara locala. Bancile austriece au anuntat deja ca vor trimite mai putini bani filialelor, iar la nivelul BNR se vorbeste despre un vehicul care va prelua bancile in dificultate. Pe piata avem deja institutii scoase la vanzare si altele care vor sa cumpere.

Afaceri de familie

Afaceri de familieNe place sau nu, la un moment dat vine si timpul sa predam stafeta. Desi vorbim de vremuri nu tocmai prielnice pentru mediul de business autohton, sefii marilor grupuri au incredere in copiii lor si se pregateasc sa cedeze titulatura de CEO. Afla ce anume ii recomanda pe tinerii de mai jos la sefia unor grupuri ca Astra, Tiriac Holding, Continental Hotels sau RTC, potrivit DailyBusiness.

Studii in strainatate, MBA-uri, stagii la companii de prestigiu, antreprenoriat, toate se regasesc in diverse combinatii in CV-urile celor care au preluat sau se pregatesc sa preia marile companii locale din mainile parintilor lor.

Cum sa-ti pastrezi economiile la banca: lei,euro sau dolari?

Cum sa-ti pastrezi economiile la banca: lei,euro sau dolari?Dobanzile la depozitele in lei sunt de aproape doua ori mai mari decat la euro, dar riscul valutar nu poate fi ignorat complet avand in vedere tensiunile de pe pietele externe.

Cine vrea castig maxim din sumele economisite intr-un depozit trebuie sa isi pastreze banii in lei, dobanzile fiind aproape duble fata de valuta, dar pentru a se proteja de volatilitatea cursului de schimb un client ar trebui sa opteze pentru un cos, de economisire care sa includa si alte valute, spun analistii, citati de ZF.ro.

Peste jumatate dintre romani nu isi incurajeaza copiii sa urmeze aceeasi cariera cu a lor

Peste jumatate dintre romani nu isi incurajeaza copiii sa urmeze aceeasi cariera cu a lorCea mai mare parte a romanilor (66%) nu isi incurajeaza copiii sa opteze pentru un loc de munca similar cu al lor, se arata intr-un studiu online realizat de site-ul de recrutare BestJobs, preluat de Capital.

La intrebarea 'Ti-ai incuraja copiii sa urmeze aceeasi cariera ca a ta?', doar 4% dintre cei chestionati au raspuns categoric ca si-ar incuraja copiii sa le calce pe urme. Jumatate dintre romani (42%) cred ca cel mai bun loc de munca se gaseste acum in domeniul IT.