Cine sta gratis in imobilele de lux ale statului

Cine sta gratis in imobilele de lux ale statuluiLocuintele de protocol ale statului, aflate in administrarea RA-APPS, sunt utilizate dupa bunul plac de personaje cu influenta in sfera politica.

Apartamente de lux, pentru care pe piata libera ar trebui platita o chirie de cateva sute sau mii de euro, sunt ocupate de fosti demnitari comunisti, parlamentari, inalti functionari, consilieri, asociatii, fundatii, sindicate, partide politice sau avocati, noteaza Finantistii.

Multi dintre ei nici nu mai au dreptul sa locuiasca in aceste imobile, dar o fac in mod abuziv, uitand sa-si achite si obligatiile catre stat.

Proiectele lui Oprescu au ramas blocate pe planseta

Proiectele lui Oprescu au ramas blocate pe plansetaBilantul celui care a condus in ultimii patru ani Capitala nu arata tocmai bine. Cele mai multe promisiuni de la inceputul mandatului nu s-au materializat, transmite Capital.

Autostrazi suspendate, pasaje supraterane, parcari subterane, transport in comun modernizat, parcuri, rezolvarea problemei cainilor vagabonzi, curatenie.

Si enumerarea promisiunilor pe care Sorin Oprescu le facea in campania electorala din 2008 ar putea continua.

Situatia economica la periferia zonei euro se inrautateste

Situatia economica la periferia zonei euro se inrautatesteIndustria prelucratoare s-a contractat in martie pentru a opta luna la rand. Situatia in statele de la periferia zonei euro se inrautateste. Tari precum Spania, Italia si Grecia au nevoie disperata de crestere economica, dar inca nu o au, scrie Gandul.

Acest lucru nu este rau numai din punct de vedere social - pentru ca situatia privind locurile de munca se deterioreaza -, ci poate duce la cresterea datoriei suverane.

Cei mai bogati 10 italieni au cat trei milioane dintre concetatenii lor

Cei mai bogati 10 italieni au cat trei milioane dintre concetatenii lorCei mai bogati 10 italieni concentreaza in mainile lor o avere egala cu patrimoniul detinut de cei mai saraci trei milioane dintre concetatenii lor, arata un studiu publicat de Banca centrala a Italiei.


Documentul nu da numele multimilionarilor, dar precizeaza ca discrepanta intre veniturile celor mai saraci si marile averi ale tarii se adanceste. In plus, specialistii Bancii centrale arata ca bogatia si bunastarea italienilor este determinata intr-o masura tot mai mare nu de veniturile realizate, ci de accesul la bunurile acumulate anterior de familie, noteaza Financiarul.

Recesiunea din 2012 s-a terminat inainte de a putea fi masurata

Recesiunea din 2012 s-a terminat inainte de a putea fi masurataCele doua trimestre de scadere PIB, care marcheaza intrarea in recesiune au fost anuntate pana acum de trei personaje publice notabile: Consilierul BNR Adrian Vasilescu, Ministrul de Finante, Bogdan Dragoi, si liderul Opozitiei, Victor Ponta.

Primele date oficiale despre PIB in trimestrul I vor fi publicate abia pe 15 mai, insa consensul este ca economia a continuat sa scada fata de trimestrul anterior, precizeaza Evenimentul. Constatarea recesiunii pe baza celor doua trimestre consecutive de scadere este general, dar nu unanim acceptata.