Efectele crizei: Unde cresc si unde scad salariile

Efectele crizei: Unde cresc si unde scad salariileIn timp ce angajatilor din invatamant sau sanatate li s-au redus drastic veniturile, cei care produc tigarete sau masini primesc mai multi bani.

Salariile romanilor au crescut, in ultimii trei ani de criza, cu 8,4%, de la 1.358 lei net pe luna in februarie 2009 pana la 1.472 lei in luna februarie a acestui an, noteaza Evenimentul.

Insa aceasta este doar o medie care nu exprima evolutiile veniturilor salariatilor din diferite domenii de activitate.

Cupru Min: luam un pret bun, dar cand vedem banii

Cupru Min: luam un pret bun, dar cand vedem baniiZilele acestea, Copper Corp. ar trebui sa aduca la stat cele 200 de milioane de euro promise la castigarea licitatiei, dar poate sa intarzie pentru ca ii lipsesc avizul de concurenta si cel de mediu, precizeaza Adevarul.

Consultantii financiari si de investitii, ca si specialistii din industria miniera spun ca pretul obtinut de statul roman pentru Cupru Min, de 200,8 milioane de euro, este neasteptat de bun, avand in vedere ca aici nu intra si valoarea zacamantului ce urmeaza a fi exploatat.

Topul celor mai mari proiecte imobiliare in constructie

Topul celor mai mari proiecte imobiliare in constructieLa nivelul anului 2010, dupa ce criza se instalase in Romania, in Bucuresti erau abandonate peste 80 de santiere, dintre care 36 erau lucrari mari si foarte mari.

Numarul lor a ramas constant, dar intre timp dezvoltatorii care se ocupau de aceste proiecte au intrat pe rand in insolventa sau in faliment.

Anul trecut, in acest sector au fost inregistrate de doua ori mai multe cazuri de insolventa decat la sfarsitul lui 2008, cand au fost semnalate 1.666 de astfel de situatii, informeaza Capital.

Unda verde pentru vanzarea activelor Fondului Proprietatea

Unda verde pentru vanzarea activelor Fondului ProprietateaVanzarea activelor "Fondul Proprietatea" (simbol FP) a primit unda verde din partea actionarilor FP, care au decis, ieri, sa mareasca onorariul "Franklin Templeton" in cazul in care va urgenta procesul de lichidare din participatii,scrie Bursa.

Desi aceasta propunere a fost criticata de unii specialistii din piata care considera ca aceasta masura va duce practic la desfiintarea Fondului, actionarii au votat la foc automat.

Anul electoral i-ar putea scapa pe militari de taierea pensiilor

Anul electoral i-ar putea scapa pe militari de taierea pensiilorSaptamana trecuta a expirat termenul pana la care autoritatile trebuiau sa finalizeze procesul de regularizare a pensiilor militare revizuite anul trecut, precizeaza Finantistii.ro.

Potrivit OUG nr. 1/2011, in cazul pensiilor militare revizuite in cursul anului trecut, pentru care a rezultat un cuantum mai mare decat cel aflat in plata in decembrie 2010 (in numar de circa 65.000), diferenta aferenta anului 2011 va fi achitata esalonat, pana in decembrie 2012.