"Nimeni nu te vrea, Tayyip"

"Nimeni nu te vrea, Tayyip"Cateva mii de persoane continuau duminica seara tarziu sa manifesteze impotriva Guvernului islamisto-conservator, in cartierul rezidential Kavaklidere, la Ankara, dupa ce au fost dislocate in mod brutal, anterior, de catre politie, din piata centrala Kizilay, in capitala.

"Nimeni nu te vrea, Tayyip", scandau protestatari la Ankara.

Manifestantii ii reproseaza premierului Erdogan faptul ca este prea conservator si ca vrea sa "islamizeze" societatea turca.

"Toti turcii se afla sub presiune de 10-11 ani", a declarat pentru AFP Hallit Aral. "Astazi, toata lumea vrea ca premierul sa plece", a subliniat el.

"Abia putem respira"

"Abia putem respira"Politia a tras duminica dupa-amiaza zeci de grenade lacrimogene si a utilizat tunuri cu apa pentru a dispersa protestatari adunati in Piata Kizilay.
Fortelede ordine au intervenit, de asemenea, in mai multe randuri cu scopul de a impiedica protestatari ce vreau sa se indrepte catre biroul premierului.

"Interventia este constanta, politia ii respinge continuu pe manifestanti, care nu ii ameninta absolut deloc. Abia putem respira", a declarat Gözde Özdemir, o secretara in varsta de 27 de ani.

Mai multe persoane au fost ranite, a declarat aceasta protestatara.

Potrivit agentiei oficiale Anatolia, aproximativ 200 de persoane au fost retinute si conduse la bordul unor autocare de politie.

Emblematica Piata Taksim, invadata

Emblematica Piata Taksim, invadataLa Istanbul, duminica dupa-amiaza mii de persoane au invadat emblematica Piata Taksim, in centru, unde nu se mai afla niciun politist dupa doua zile de incidente violente care s-au soldat cu cateva sute de raniti si care au condus la arestarea a peste 1.700 de manifestanti in intreaga tara.

Un adevarat varf de lance al celei mai importante miscari de contestare populara a Guvernului islamisto-conservator turc de la instalarea acestuia la putere in 2002, activisti din cadrul societatii civile turce au cedat locul stangii si extremei stanga, care si-au sarbatorit victoria dupa retragerea fortelor de ordine, sambata.

Dupa o zi mai degraba calma, confruntari au fost reluate duminica seara intre fortele de ordine si cateva mii de manifestanti ce s-au reunit in jurul biroului premierului, la Istanbul.