Care este destinatia preferata?

Care este destinatia preferata?Destinatia preferata de vacanta, dar si profesionala este regiunea de sud-vest a Frantei care cuprinde Bordeaux, Toulouse si Biarritz.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo

Sunt mai multe, dar daca e sa le rezum la trei ar fi vinuri, castele, gastronomie.

De asemenea, merita sa mergi acolo pentru istoria, pasiunea, normalitatea si farmecul oamenilor si al locurilor.


Cea mai buna perioada in care putem vizita acest loc

Cea mai buna perioada in care putem vizita acest locCea mai buna perioada a anului este primavara sau toamna. Clima este foarte placuta, nu exista foarte multi turisti, iar peisajele sunt incredibile.

Top 3 must see sau must do

- Vizita castelelor din Bordeaux urmata de degustari.
Vizitarea castelelor poate fi facuta cu bicicleta, mergand printre vii, pentru cei mai ecologisti, dar si cu elicopterul pentru cei mai grabiti.
- O cupa de sampanie la Biarritz privind oceanul de pe terasa Hotel du Palais.
Biarritz este un oras aparte in Tara Bastilor la frontiera dintre Franta si Spania, unde veti gasi un amestec interesant intre eleganta aristrocrata " a la francaise "si neconventionalul perfect natural in acest cadru totodata. Astfel puteti vedea atat domni si doamne foarte chic coborand din masini de colectie, dar si surferi cu parul lung, desculti, arsi de soare, cu placa in spate. De asemenea, restaurantele gastronomice titrate cu stele Michelin se amesteca cu galagioasele baruri de tapas, totul insa este de o naturalete admirabila, iar mixul acesta creaza o atmosfera speciala in acest orasel.
- O partida de golf la unul dintre numeroasele terenuri din zona.

Cel mai bun restaurant din aceasta zona

Cel mai bun restaurant din aceasta zonaUnul dintre restaurantele mele preferate este Chateau Cordeillan Bages la Pauillac. in nordul orasului Bordeaux. Este un castel inconjurat de vii celebre, cu specialitati gastronomice care variaza de la preparate traditionale pana la creatii culinare moleculare elaborate si bineinteles ca meniul de vinuri este incredibil.
Cu un stil complet diferit de acesta este Bar Jean, amplasat la Biarritz langa piata orasului. Este un bar de tapas, in stil spaniol unde poti intalni atat pescari cat si staruri din showbiz.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Sunt un adept al meniurilor de degustare surpriza propuse in restaurantele bune. Ultima data a fost in ianuarie la un restaurant din Toulouse , Michel Sarran, unde celebrul bucatar al carui resturant ii poarta numele a inventat diverse feluri bazate pe ingrediente traditionale si le-a transformat in creatii moderne.
Una dintre creatii a fost de exemplu Trufa din Perigord in stilul unui mic dejun. Iaurt, tartine, cafea, croissant, toate pe baza de trufe negre.
Si bineinteles exista cateva specialitati ale zonei care sunt inconturnabile si pot fi gasite in restaurante sau bistro-urile traditionale: Cassoulet la Toulouse, Stridii la Arcachon, Foie gras din Gers.

Cea mai placuta amintire din aceasta zona

Cea mai placuta amintire din aceasta zonaPrima oara cand am fost la Hotel du Palais la Biarritz, acum aproximativ 10 ani. Paiesajele, mirosurile, gustul pareau ireale.

V-ati muta acolo?

As putea sa ma obisnuiesc impartind sud-vestul Frantei cu sud-estul Romaniei.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

In acea zona oamenii sunt primitori si veseli. Le plac vinurile si mancarurile bune, soarele si rugby.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriPentru vizitele viilor din Bordeaux este mai bine sa cautati sa va cazati direct la unele castele care propun aceasta facilitate. Este mai frumos, mai autentic si deseori mai ieftin decat la hotel.

Suvenirurile din zona, de obicei, se mananca sau se beau. Dar avand in vedere ca toate acestea se gasesc si la Bucuresti, recomand poze.

Cea mai importanta recomandare pentru locatia respectiva pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Savurati momentul!

Sursa foto: ths-biarritz.com