Pe de altă parte, din inerție sau din teamă, ezităm uneori să adoptăm ultimele tehnologii, deși în mod cert ne-ar simplifica mult viața și, în unele cazuri, ne-ar proteja chiar sănătatea sau banii din cont. Despre aceste tehnologii este proiectul "25 de ani de Inovație în Plăți", powered by Visa.

Începând cu această lună vom publica o serie de pastile video despre inovațiile din zona bancară și de plăți, dar și despre aplicațiile care ne fac viața mai ușoară, mai smart și ne ajută să economisim foarte mult timp, o resursă tot mai valoroasă în era digitală.

Și cum, mai ales în această perioadă, plata facturilor online nu este doar un moft, ci o necesitate, începem seria cu un video despre aplicația Pago, prin care poți să-ți achiți direct de pe telefonul mobil facturile la furnizorii de utilități, RCA-ul sau chiar și taxele și impozitele.

Ai nevoie de un card, aplicația Pago instalată și în doar cateva secunde ai scapat de grija drumurilor la ANAF sau de mersul la ghișeu.

În următoarele episoade vom aborda și alte inovații care te pot ajuta să scapi de numeroase bătăi de cap, de la plata contactess în mijloacele de transport în comun și până la rambursarea instant a banilor în cont atunci când returnezi un produs comandat online și plătit cu cardul.

Sunt și multe inovații care pot rezolva probleme mai profunde ale economiei românești, cum ar fi încasarea beneficiilor sociale pe card, dar și folosirea redusă a plăților electronice de către IMM-uri. Rezolvarea lor ar aduce beneficii consumatorului de rând, dar și companiilor și statului.

Le vom aborda și pe acestea în următoarea perioadă, într-un format video interactiv și ușor de înțeles.

Vezi toate articolele din sectiune