Administrația locală trebuie gestionată pe aceleași principii ca și un business performant, apreciază Gigi Nacev, antreprenor în construcții, fondator și manager general al companiei Tempini România. Astfel, pe același fundament, la rândul sau, cetățeanul trebuie privit și respectat de către politicieni și autorități, ca și client al administrației locale.

Întrebat despre așteptările și schimbările pe care le așteaptă odată cu alegerile locale din acest an, antreprenorul a subliniat, în primul rând, mentalitatea politicienilor și instituțiilor statului.

Administrarea resurselor financiare, implicarea și dimensionarea resurselor umane, promovarea meritocratică a specialiștilor, și corectitudinea achiziților trebuie realizare conform procedurilor antreprenoriale de performanță.

Gigi Nacev (foto)

El consideră, de altfel, că modul cum se respectă astăzi cetățeanul este principala problemă a administrațiilor locale.

Nu s-a înțeles încă faptul că mediul de afaceri și populația generează bugetul local și merită să fie tratați cu respect. În al doilea rând cred că este mare nevoie de digitalizarea totală a administratilor locale cu scopul de a elimina definitiv timpii de așteptare pentru rezolvarea oricărei probleme administrative.

Raportat la alegerile locale, așteptările sale și probabil a majorității antreprenorilor, după cum subliniază, sunt legate de susținerea mediului de afaceri, modernizarea infrastructurii, reducerea birocrației.

"Concret, la nivel local, mediul de afaceri poate fi susținut prin programe de susținere tinerilor antreprenori, susținerea domenilor de importantă economică strategică specifice fiecărei zone, și, nu în ultimul rând, printr-o comunicare eficientă cu mediul de afaceri despre direcțiile de dezvoltare ale zonei pentru a ști care sunt oportunitățiile de investiție, chiar în cadrul unui Consiliu Consultativ", afirmă Gigi Nacev.

Revenind la programele de susținere, antreprenorul oferă exemplul Capitalei care a încercat în 2019 să implementeze, fără succes, proiectul Start Up City, oprit din lipsa de finanțare. "Dacă ne referim la infrastructură, avem exemplele marilor centre economice București, Cluj Napoca sau Timișoara unde angajații ajung direct obosiți la locurile de muncă după stresul generat de aglomerărilor din trafic".

Dacă vom compara datele medicale de astăzi, odată cu redeschiderea școlilor și după redeschiderea restaurantelor, cu cele din timpul stării de urgență observăm o înrăutațire semnificativă a situației, fapt care era previzibil. În acest context suntem îndreptățiți să ne întrebăm dacă sacrificarea economiei a fost o decizie corectă.

Nu în ultimul rând, antreprenorul spune că și-ar dori să existe o strategie clară a administrației guvernamentale care să genereze predictibilitate pentru mediul de afaceri. "Până acum parametrii pe care s-au bazat diferitele restricții aplicate s-au schimbat de prea multe ori generând neîncredere și multe probleme mediului de afaceri", a încheiat Gigi Nacev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri