Indiferent de generatia din care faci parte, siguranta banilor si accesul rapid la ei reprezinta prioritati de care te poti bucura usor avand in vedere evolutia din ultimii ani a tehnologiei. In acest material ne vom pune in pielea ta si iti vom arata cum sa stapanesti unele aspecte financiare fara bataile de cap provocate de uitarea portofelului acasa, zdranganitul monedelor din buzunar sau verificarea repetata a numerarului de teama ca nu cumva sa fi pierdut vreo bancnota.

Incepem prin a privi toata aceasta activitate ca pe un "sport" pe care il denumim banking urban, regulile sunt simple iar obiectivele tale sunt acelea de a-ti pastra banii mereu in siguranta, usor de accesat si de a castiga batalia cu adversarul, care in cazul de fata este numerarul.

Avand in vedere digitalizarea din ce in ce mai mare a serviciilor financiare, aliatul principal in aceasta confruntare este tehnologia, care iti permite sa fii mereu conectat la fondurile tale si iti ofera posibilitatea de a le gestiona cat mai responsabil.

Incalzirea

Incepem cu o dimineata de luni, iar incalzirea consta in descarcarea portofelului digital BT Pay, care in cazul jucatorului de banking urban este echivalentul rachetei de tenis pentru un tenismen sau floreta pentru un practicant de scrima. Il gasim gratuit atat pe Google Play cat si in Apple Store.

Continuam cu inregistrarea cardului in portofelul digital, proces care dureaza mai putin de 2 minute. Acum, ca suntem pregatiti de inceperea partidei, pornim pe usa sa vedem daca castigam meciul impotriva numerarului.

Prima runda: cafeneaua din coltul strazii

BT Pay #bankingurban Intreb BT

sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock.com

Orasul este terenul pe care practicam bankingul urban, iar prima oprire o facem la cafeneaua din colt, in cautarea unei doze de energie care sa ne ajute sa ne ducem la bun sfarsit planurile pe care ni le-am propus in aceasta zi sau chiar saptamana.

Rapiditatea si siguranta sunt principalele atuu-uri de care avem nevoie pentru a “inscrie” cat mai rapid in toata aceasta competitie cu obiceiurile financiare traditionale care au in spate numerarul. Am comandat cafeaua si pentru a o plati scoatem smartphone-ul, ne asiguram ca are activata functia NFC, si putem alege intre:

- apasarea butonului „Plateste”: alegi cardul cu care vrei sa efectuezi plata, apesi butonul, te autentifici cu metoda aleasa anterior (parola, amprenta sau alta modalitate oferita de telefonul tau) si nu trebuie decat sa apropii telefonul de terminal.

- plata cu ecranul deschis: deblochezi telefonul, il apropii de terminal si, daca e cazul, te autentifici cu metoda aleasa.

Putem spune ca este 1 pentru noi si zero pentru numerar. In plus, pentru a ne asigura ca nu “dam totul” din prima runda si ca suntem pregatiti sa continuam confruntarea, portofelul digital ne permite sa modificam limitele de tranzactionare, astfel incat decidem valoarea totala a sumelor pe care dorim sa le platim. De asemenea, daca nu ne mai gasim cardul, confruntarea este departe de a fi pierduta, tinand cont ca avem optiunea de blocare temporara sau permanenta a acestuia la un buton distanta.

Runda 2: pranzul luat la locul de munca

A trecut deja ceva timp de cand am ajuns la serviciu, iar ora pranzului bate la usa. Unul dintre colegii nostri se pregateste sa plece pentru a face cumparaturile. Putem spune ca in aceasta runda jucam la dublu, el fiind coechipierul nostru.

I-am comunicat produsele pe care le dorim sa le cumparam si acum urmareaza sa ii platim. Avem doua optiuni:

- in cazul in care colegul este si el utilizator de BT Pay, trebuie doar sa il selectam direct din agenda si transferul se realizeaza instant.
- chiar si daca nu este utilizator BT Pay, ii putem face transferul prin IBAN

Scorul este 2 - 0, iar numerarul pierde disputa. Prima ta partida de banking urban este castigata si mai ai destula baterie la telefon sa impartasesti victoria cu prietenii tai. Daca ai mai multe intrebari despre BT Pay, poti gasi raspunsurile rapid pe Intreb BT.

Sursa foto: By Jesada / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri