Delphi Technologies, furnizor de soluţii avansate de propulsie pentru producătorii de autovehicule, a trecut la măsuri de protecție suplimentare a angajaților de la mijlocul lunii februarie. În prezent, toate persoanele care intră în fabrică, indiferent de funcția lor, sunt scanate cu termometre cu infraroșu pentru verificarea temperaturii, iar accesul se face pe un covor îmbibat cu soluție de hipoclorit pentru dezinfecția tălpilor de încălțăminte.

"Scanarea temperaturii se realizează, de 4 ori pe zi, pentru fiecare program de muncă, contractori, vizitatori și oricând este necesar", au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții companiei.

Dacă sunt înregistrate temperaturi mai mari de 37,4 grade Celsius, persoanelor respective le este interzis accesul în fabrică. În acest caz persoanele trebuie să anunțe cabinetul medical al fabricii și apoi medicul de familie. Revenirea la muncă se poate face doar în urma unei adeverințe/scrisori medicale care atestă că persoana în cauză este aptă pentru muncă.

Alte măsuri luate de Delphi în România pentru a preveni îmbolnăvirea angajaților cu coronavirus sunt:

  • Toate călătoriile de afaceri interne și externe au fost anulate.
  • Toate ședințele interne au fost anulate și reorganizate în sistem online sau teleconferință.
  • Toate autobuzele și microbuzele de transport alte companiei respectă normele de igienă și sunt dezinfectate după fiecare cursă, de 4 ori pe zi; utilizând biocide. În prezent se analizează suplimentarea numărului de autobuze pentru transportul angajaților cu scopul de a reduce gradul de încărcare.
  • Au fost dezinfectate prin nebulizare și stropire cu virucid toate vestiarele pentru bărbați și femei, zonele de birouri, sălile de ședință, spațiile sanitare, depozitele, zonele de acces în fabrică.
  • În cantine s-au redus numărul de locuri și s-au delimitat spațiile de luat masa pentru a avea distanța de siguranță dintre angajați.
  • Serviciile de livrare de mâncare caldă la cantina unității au fost suspendate pentru a evita aglomerarea.
  • Toate serviciile de livrări de mâncare externe, la poarta fabricii, au fost oprite, iar angajații au fost rugați să își aducă mâncare de acasă.
  • A fost limitat numărul de persoane prezente în același timp în spațiile de fumat. Trebuie păstrată distanța de minim 1 metru față de ceilalți.
  • Se realizează controlul strict al livratorilor de marfă și a fost limitat contactul cu aceștia.
  • Au fost comandate 50.000 de măști de protecție, de unică folosință, pentru angajații companiei, care sunt în drum spre fabrică. Furnizorul internațional a oferit un termen de livrare până la finalul acestei săptămâni. Există o îngrijorare privind rechiziția acestor măști la intrarea în țară, având în vedere starea de urgență instituită de către autorități.
  • Suplimentar, urmează să fie livrate peste 1.000 de măști de protecție, reutilizabile, din material textil.
  • În prezent în fabrică sunt 26 de dozatoare cu dezinfectant, puse la dispoziție pentru dezinfecția și igiena mâinilor.
  • Au fost implementate proceduri speciale, pentru a verifica transporturile de bunuri și toți vizitatorii trebuie să completeze un formular despre itinerariul parcurs.
  • Au fost demarate campanii de informare internă privind măsurile de igienă utilizând materiale publicate de către Grupul de Comunicare Strategică al Ministerului Sănătății. Delphi Technologies distribuie informații utile pentru sănătatea angajaților și a familiilor lor și îi îndeamnă să le respecte. Salariații au fost informați aproape zilnic prin buletine informative, info-grafice, emailuri, materiale printate și rezumate despre măsurile impuse de autorități și recomandări pentru prevenție. Au fost utilizate toate canalele de informare internă, electronice și clasice; inclusiv monitoarele existente în cantine.
  • Au fost realizate și distribuite angajaților 3.100 de pliante despre coronavirus, care includ informații, metode de protecție precum și explicații despre izolarea la domiciliu și carantină.
  • S-au inițiat măsuri disciplinare pentru angajații care nu respectă măsurile de prevenție implementate de companie.

Delphi nu a decis încă să închidă unitățile de producție din România însă analizează toate scenariile posibile.

"Sănătatea și securitatea în muncă sunt întotdeauna prioritatea noastră, mai ales în aceste timpuri dificile. Facem tot posibilul să protejăm un număr cât mai mare de locuri de muncă în contextul în care fabricile de autovehicule și-au oprit activitatea și vânzările noastre au scăzut dramatic. Atât cât putem să mai producem volume mici pentru clienții asiatici și să protejăm locuri de muncă în condiții de sănătate și siguranță; o vom face, în conformitate cu recomandarea autorităților", mai spun reprezentanții Delphi.

Delphi Technologies administrează două locații în România: o unitate de producție în Iași cu peste 3.100 de salariați și un centru IT global în București cu peste 70 de angajați. Fabrica din Iași, deschisă în 2007, este specializată în producția de pompe de înaltă presiune (pentru motoare pe benzină și motorină) precum și injectoare pentru industria auto. Produsele realizate în Iași contribuie la optimizarea performanței motorului, creșterea eficienței vehiculelor, reducerea emisiilor și îmbunătățirea performanței în condus. Noul centru IT global din București, deschis în 2018, oferă servicii de tehnologia informației pentru centrele tehnologice ale companiei, pentru fabricile și diviziile de servicii suport ale companiei la nivel global.

Delphi Technologies este un furnizor global de tehnologii de propulsie, care fac vehiculele mai prietenoase cu mediul, mai bune și mai eficiente. Compania furnizează soluții de pionierat pentru motoarele cu combustie internă, pentru vehicule de pasageri electrice și hibride precum și pentru vehicule comerciale. Delphi Technologies mizează pe expertiza sa în Echipamente Originale pentru a oferi cele mai bune soluții și servicii pentru piața de piese de schimb. Cu sediul în Londra (UK), Delphi Technologies administrează centre de tehnologie, unități de producție și servicii de asistență pentru clienți în 24 de țări și are peste 21.000 de angajați în lumea întreagă.

Sursa foto: delphi.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri