"Vrem sa vedem (in noul Guvern - n.red) oameni cu un set de valori sanatoase. In primul rand, vrem oameni cinstiti, care nu ajung acolo cu gandul de a-si face un bine personal pe termen scurt, ci tarii, pe termen lung. De asemenea, ei trebuie sa fie buni gospodari si sa dea o directie clara Romaniei", a declarat Octavian Pantis, seful companiei de training si consultanta Qualians si unul dintre cei mai cunoscuti traineri din Romania.

El a adaugat ca Romania a mai fost condusa de-a lungul timpului asa-zisi "buni gospodari", care insa si-au insusit bani din bugetele pe care le aveau in gestiune.

Acesti "buni gospodari" isi bagau in buzunar 10 lei din 100 de lei

Totodata, el a subliniat necesitatea ca acesti viitori lideri sa fie capabili sa tina tinerii in tara si sa deruleze proiecte cu importanta nationala.

"Nu avem autostrazi, atunci ar fi bine sa incep sa avem, tinerii trebuie incurajati sa se reintoarca in tara. Mai mult, noii lideri trebuie sa isi aduca apartul la adoptarea monedei euro", a mentionat Octavian Pantis.

Citeste si:

Tot el a spus ca noii guvernanti trebuie sa inglobeze aceste calitati de leadership, societatea civila si mediul de business oferind o multime de variante.

In prezent, la Cotroceni au loc negocieri intre Klaus Iohannis si mediul de business, precum si cu o serie de institutii nonguvernamentale, asa cum este cazul Expert-Forum (Efor), Centrul Roman pentru Politicei Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) si Asociatia Pro Infrastructura.

WALL-STREET.RO lanseaza campania editoriala #GuvernulTAU, un proiect care isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile strazii pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care solicita in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului de business pentru guvernantii din Romania.