Peste 170 de reclamatii a primit anul acesta Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) referitoare la Mega Image. Cumparatorii au sesizat produse expirate, corpuri straine in alimente sau diferente intre preturile la raft si cele de la casa, iar inspectorii au descoperit legume si fructe mucegaite sau alterate, dar si informatii gresite privind tara de origine a produselor, explica institutia intr-un raspuns trimis la solicitarea wall-street.ro.

In anul 2019 au fost depuse 175 de reclamatii cu privire la Mega Image, dintre care doua privesc diferenta dintre pretul afisat la raft si pretul practicat la casa de marcat. Aspectele semnalate de clienti se refera la calitatea produselor, produse cu data limita de consum depasita, proprietatile organoleptice ale produselor, existenta corpurilor straine in produse (de exemplu, piept de pui rotisat cu corp strain) si bauturi racoritoare neconforme, precizeaza ANPC intr-un raspuns transmis la solicitarea wall-street.ro.

Reclamatiile au fost cercetate, s-au incheiat documente de control, 10 reclamatii au fost concluzionate ca neintemeiate, iar 30 de reclamatii sunt in curs de cercetare.

Actiunile de control la magazinele Mega Image au fost demarate pentru cercetarea reclamatiilor, dar au cuprins si verificari tematice, tematici de control ANPC sau tematici proprii ale Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC).

Ce au gasit inspectorii ANPC

Inspectorii ANPC au constatat mai multe abateri:

  • legume si fructe proaspete depreciate calitativ (mucegaite, alterate etc);
  • produse congelate cu urma de decongelare;
  • produse alimentare cu informatii in limba romana incomplete/incorete privind caracteristicile produselor;
  • produse alimentare cu datele durabilitatilor minimale depasite;
  • practici comerciale inselatoare;
  • grafice pentru monitorizarea zilnica a temperaturilor din spatiile frigorifice sau masa calda necompletate la zi;
  • informatii eronate privind tara de orgine la legume si fructe;
  • comercializarea produselor alimentare depozitate la temperatura mediului ambiant, desi pe eticheta se mentiona “a se pastra la rece”.

ANPC mentioneaza ca au fost dispuse masuri de oprire temporara de la comercializare a produselor care prezentau deficiente de etichetare/informare si masuri de oprire definitiva de la comercializare a produselor alimentare nesigure, improprii consumului uman. Intr-unul dintre controalele efectuate s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii de servicii desfasurata la raionul de gastro al unui supermarket, pana la remedierea deficientelor.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 697 de magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste, Timisoara, Bacau si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanesti. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, compania a incheiat anul 2017 cu afaceri de 4,9 miliarde de lei, raportand o majorare de 14% prin comparatie cu anul 2016.

Pana la ora publicarii acestui material, Mega Image nu a trimis un punct de vedere.

Citeste si: INTERVIU cu seful Mega Image: Romanii isi fac cumparaturile influentati mai mult de emotii decat de pret

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri