Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a informat că, în urma controalelor din ultimele trei zile, au fost întocmite nouă dosare penale, iar pentru 13 centre rezidenţiale destinate persoanelor minore, vârstnice sau cu dizabilităţi s-a decis încetarea activităţii, relatează Agerpres.

"În ultimele trei zile s-au făcut controale coordonate de prefecţi, cu echipele de control mixte, la nivelul centrelor rezidenţiale destinate persoanelor minore, vârstnice sau cu dizabilităţi din toată ţara. (...) S-au constituit echipe mixte de control formate din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniile respective. (...) Au fost licenţiate, în baza Legii 197/2012, 5.197 servicii sociale, dintre care 2.812 în sistem public şi 2.385 în sistem privat”, a precizat Predoiu, la începutul şedinţei de Guvern, în care a fost anunțată și demisia ministrului Muncii, Marius Budăi.

Potrivit lui, au fost evaluate, controlate 1.037 de unităţi, dar suplimentar faţă de acestea au fost descoperite fără licenţă 24 de astfel de centre rezidenţiale, care funcţionau, deci, ilegal.

„În urma colectării datelor din primele zile de control de la instituţiile care au atribuţii de control, (...) putem să comunicăm faptul că, din toate cele 1.037 de centre verificate, au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, şapte de retragere a autorizaţiei sanitare şi şase de închidere. În total, 13 centre nu îşi mai desfăşoară în acest moment activitatea", a adăugat acesta.

El a adăugat că, la faţa locului, au fost evaluate 13.044 de persoane rezidente, dintre care 144 au necesitat relocarea, adică aproximativ 1,1% din total.

"Au fost întocmite nouă dosare penale, din care cinci vizează infracţiuni contra persoanei şi patru infracţiuni de natură economică. Au fost aplicate 3.640 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de aproximativ de 10 milioane de lei. La acţiunile desfăşurate au fost implicate în medie, zilnic, 1.259 de reprezentanţi ai structurilor de control de la instituţiile menţionate. (...) Va fi făcută o nouă comunicare atunci când se vor încheia acţiunile de control", a transmis ministrul Predoiu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri