Antreprenorul timisorean Ovidiu Sandor, fondatorul Mulberry Development, companie care dezvolta proiecte imobiliare, a fost desemnat marele castigator al competitiei EY Entrepreneur Of The Year- Romania 2018. Acesta va reprezinta Romania in finala EY World Entrepreneur Of The Year 2018, organizata la Monte Carlo.

"E pentru mine o onoare deosebita sa primesc acest premiu. Cred ca astfel de seri in care mediul de afaceri, antreprenorii, se intalnesc ca sa sarbatoreasca ceea ce reusim sa facem in ciuda tuturor dificultatilor, sunt seri speciale, pentru ca destul de rar in business cineva vine sa te bata pe umar si sa spuna ca ai facut o treaba buna. Mai degraba cineva vine sa se planga ca ceva nu e in regula", a declarat antreprenorul Ovidiu Sandor, fondatorul Mulberry Development, la ceremonia de decernare a premiilor EY World Entrepreneur Of The Year.

Cand oamenii din strainatate ma intreaba despre Romania, oameni care aud de coruptie, de probleme, de dificultati, si ma intreaba care este situatia, imi place sa descriu lucrurile cum ca am aveam in zona economica, si nu numai, doua sfere: sfera de stat, in care avem toata administratia, toate firmele controlate de stat, precum si firmele private care fac afaceri cu statul, o zona care, din pacate, are o gramada de probleme si exista sfera privata, unde vorbim de firme private care fac afaceri cu alte firme private sau cu consumatorul final. Acea sfera privata este cea care a impins in ultimii peste 20 de ani aceasta tara inainte, din punct de vedere economic, social. Nu intamplator, atunci cand avem proteste, avem acolo angajatii acestor firme private. Suntem cei care am impins inainte si alte zone de la dezvoltarea comunitatilor, la cultura

Ovidiu Sandor

"Atunci cand sunt intrebat ce sunt, imi place sa raspund ca sunt antreprenor. In business, in cultura, in comunitate. Cred puternic ca doar acest mediu antreprenorial si aceasta sfera privata va putea duce mai departe aceasta tara. Vreau sa avem puterea sa trecem peste vremurile acestea putin mai tulburi si sa impingem caruta in directia care trebuie", a declarat Ovidiu Sandor, la finalul discursului.

Mulberry Development este o companie antreprenoriala din Timisoara care dezvolta proiecte imobiliare recunoscute atat pe plan local, cat si international: Ciyty Business Centre Timisoara, The Office Cluj-Napoca. Recent, Mulberry Development a demarat o investitie de anvergura in centrul Timisoarei, proiectul ISHO, un ansamblu imobiliar mixt cu 1.400 de apartamente, o cladire de birouri, un hotel, spatii comerciale si de servicii si o serie de elemente de infrastructura cu impact asupra comunitatii locale.

Ovidiu Sandor incurajeaza antreprenoriatul, investind in proiecte si business-uri de IT. Acesta a conceput primul start-up hub din Timisoara in City Business Centre si va lansa un start-up hub major in ISHO.

Locul doi la categoria EY Entrepreneur Of The Year - Romania 2018 a fost castigat de MedLife, companie fondata de Mihaela Marcu. In 22 de ani, compania a evoluat de la o clinica de mici dimensiuni la cel mai mare grup de companii de medicina privata din Romania.

"In urma cu mai bine de doua decenii am avut un vis, acela de a darui semenilor mei o alternativa la serviciile medicale romanesti. In scurt timp, au venit langa mine cei doi baieti, care m-au ajutat ca acest vis sa devina realitate", a declarat Mihaela Marcu, fondatoarea MedLife.

In prezent, MedLife detine peste 50 de centre medicale: 20 de clinici de mari dimensiuni, 10 spitale mono si pluridisciplinare, 26 de laboratoare si peste 147 de centre de recoltare, fiind lider de piata atat din perspectiva cifrei de afaceri, cat si din perspectiva celui mai mare numar de unitati medicale proprii detinute la nivel national.

Premiul trei la aceeasi categorie a fost obtinut de Radu Timis, proprietarul Cris-Tim. Cris-Tim este o companie romaneasca de familie, construita sub deviza "cel mai important si de incredere producator de mezeluri in Romania", spune Radu Timis, fondatorul companiei.

"Ne-am asumat eticheta curata si prin brandurile noastre oferim consumatorilor experiente gastronomice unice in care placerea gustului, nutritia echilibrata si sanatatea intensifica bucuria de a manca. Suntem o echipa de profesionisti carora le plac provocarile si suntem deschisi la nou", a declarat Radu Timis.

Sub umbrela Cris-Tim se regasesc mai multe companii, structurate pe cinci linii de business: Recunostinta Prodcom Impex, care se ocupa de productia de mezeluri si preparate ready meals; Cristim 2 Prodcom, cu activitati de marketing, vanzare si distributie de mezeluri; Ecoferm, ferma agricola cu productie de cereale, ferma animala, ferma de lactate, vita de vie si lacuri; Impex Cris-Tim care se ocupa cu productia si distributia preparatelor ready meals si lantul de magazine proprii; Sensconstruct se ocupa cu costructii industriale si civile.

Cei patru finalisti premiati la Gala EY Entrepreneur of The Year-Romania 2018 sunt Laurentiu Badescu, S.I.L.D.V.B. (locul IV), Lucia si Andrei Costea, Secom (locul III), Cristian si Mihai Logofatu, Bittnet (locul II), Victor Mates, Apidava (locul I).

La categoria "Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation", premiul intai a fost castigat de Alexandru Iliescu, fondatorul Mondly, o platforma educationala care ofera solutii digitale de invatat limbi straine prin cursuri gratuite si platite in 33 de limbi.

Locul doi a fost castigat de Calin Vaduva, fondatorul Fortech, o companie romaneasca de servicii de software din Cluj-Napoca. Fortech este una dintre putinele firme de software outsourcing cu capital 100% romanesc din regiunea Transilvaniei.

La aceeasi categorie, locul trei a fost obtinut de antreprenorul Liviu Apolozan, care a fondat DocProcess. Solutiile DocProcess automatizeaza procesele financiar-contabile, achizitiile si logistica, precum si procesele din industria bancara si cea de asigurari, ajutand companiile sa elimine documentele pe suport de hartie si operatiunile manuale.

In cadrul galei, Echipa EY Romania a acorda un premiu unei afaceri de familie din Romania, care implica noile generatii in administrarea afacerii. Astfel, premiul Family Business Excellence i-a revenit familiei Boromiz din Ramnicu Valcea, care conduce grupul Boromir.

Juriul EY Entrepreneur of The Year - Romania 2018 a fost alcatuit din cinci antreprenori, dintre care doi castigatori ai editiei anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (castigator EOY 2016, Presedinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (castigator Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius Stefan, CEO Autonom Rent a Car si Vasile Armenean, CEO Betty Ice.

Criteriile in functie de care au fost selectati castigatorii au fost: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul global si asupra comunitatii, inovatia si integritatea personala.

Editia de anul acesta a Galei EY Entrepreneur of The Year a adus in competitie 43 de antreprenori care au impreuna o cifra de afaceri de peste 620 de milioane de euro si un total de peste 10.000 de angajati.

"Acest an a adus in competitie mai multe firme de dimensiuni mari, branduri consacrate. Am vazut mai multe cazuri de extindere regionala prin achizitii directe, prin deschidere de afaceri ca si prin semnarea de contracte externe. Structurile de guvernanta ale acestor firme evolueaza, iar inovatia este o prioritate. Intre cei 43 de candidati intrati in competitie, 17 s-au inscris la categoria Emerging Entrepreneur of the Year, care pentru prima data am dedicat-o exclusiv antreprenorilor din tehnologie", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova.

Acesta a vorbit despre tendintele de "antiglobalizare" care se contureaza la nivel global, dar si despre faptul ca guvernele nu mai pot sa rezolve probleme esentiale ale societatii. Din acest motiv, antreprenorii trebuie sa isi asume noi roluri acolo unde guvernele nu mai sunt in masura sa o faca.

La nivel global, vedem tendinte de antiglobalizare, nationaliste si pierderea increderii in capitalism. Aceste tendinte nu vor disparea curand si au trei cauze: diferentele dintre veniturile populatiei la nivel global, schimbarile accelerate determinate de tehnologie si fenomenul de excluziune sociala. Contraponderea la aceste tendinte este tocmai tehnologia, care conecteaza piete globale si indeamna la colaborare, dar si mediul de business. La nivel global, guvernele nu mai sunt in masura sa rezolve probleme esentiale, cum ar fi educatia. Prin urmare, una dintre temele centrale ale urmatorilor ani este implicarea mediului privat de business, care va trebui sa isi asume noi roluri acolo unde guvernele nu sunt in masura sa o faca. Acest demers nu este lipsit de riscuri. Vedem presiuni alege gurvernelor asupra afacerilor. Solutia pare ca este numai una: unitatea mediului de afaceri, care trebuie sa isi asume mai multe lucruri decat a facut-o in prezent. Astfel, antreprenorii au un rol critic pentru ca ei sunt cei care inoveaza, care creeaza locuri de munca si bunastare. Pentru Romania, antreprenoriatul este un element de securitate nationala.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova

EY Entrepreneur Of The este o competitie pentru antreprenori care se organizeaza la nivel global, peste 10.000 de antreprenori din intreaga lume fiind nominalizati in cadrul acesteia in fiecare an. Competitia se desfasoara in 145 de orase din peste 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala. Castigatorii la nivel national intra in selectia mondiala, titlul EY World Entrepreneur of the Year, fiind acordat anual la Monte Carlo in cadrul unei ceremonii de gala cu participare internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »


Setari Cookie-uri