#5 Beijing

#5 BeijingBeijingul va creste ca importanta din punct de vedere al dezvoltarii economice, afirma 17 dintre managerii si analistii intervievati cu ocazia realizarii studiului, iar 12 s-au declarat dispusi sa isi deschida birouri aici in urmatorii ani.

Momentan, Beijing-ul se afla pe locul 17 in topul celor mai influente centre financiare mondiale, conform GFCI (Global Financial Centres Index) publicat de Z/Yen Group.

Desi nu creste la fel de repede ca „varul sau cosmopolit” Shanghai, capitala chineza se afla inca pe val.

Protejat de lantul muntos din nordul Chinei, orasul adaposteste sediul guvernului, care nu se zgarceste la cheltuieli cu dezvoltarea. De asemenea, in Beijing se gaseste si aeroportul numarul doi in lume ca volum de calatori, depasit numai de cel din Atlanta.

Sursa foto: www.businessinsider.com

#4 Hong Kong

#4 Hong KongHong Kong va deveni mai puternica din punct de vedere economic, au raspuns 33 dintre respondenti, iar 23 au declarat ca isi vor deschide birouri aici in urmatorii ani.

Momentan, fosta colonie britanica ocupa locul 3 in topul celor mai importante centre financiare.

Una dintre zonele cu cea mai mare densitate a populatiei din lume, Hong Kong beneficiaza de spatii vaste pe verticala, in multitudinea de zgarie-nori construiti in fiecare an tot mai inalti. In plus, insula este unul din motoarele de crestere din China si alte piete emergente. In termeni de importanta generala la nivel mondial, fosta colonie ar putea depasi orase ca Londra sau New York.

Sursa foto: www.businessinsider.com

#3 Seul

#3 SeulDintre participantii la studiu, 37 au spus ca Seul va creste ca importanta din punct de vedere al dezvoltarii economice si 13 au declarat ca isi vor deschide birouri aici in urmatorii ani.

Un oras ca Seul, care ocupa locul opt in lume ca marime si gazduieste sediile celor mai mari corporatii cum ar fi Samsung sau LG, are sanse sa creasca in importanta economica pe viitor.

Sursa foto: www.businessinsider.com

#2 Singapore

#2 SingaporeDintre cei intervievati, 38 au spus ca Singapore va creste ca importanta din punct de vedere al dezvoltarii economice si 21 au declarat ca isi vor deschide birouri aici in urmatorii ani.

Momentan, Singapore ocupa locul 4 in topul importantei economice.

Singapore este nu numai un centru financiar important la nivel mondial, dar si unul dintre cele mai aglomerate porturi. Orasul-stat se afla in fruntea listei motoarelor de dezvoltare economica a tarilor emergente, cu o crestere a PIB-ului de 14,5% in 2010.

Sursa foto: www.businessinsider.com

#1 Shanghai

#1 ShanghaiDintre managerii si analistii participanti la sondaj, 62 au spus ca Shanghai va creste ca importanta din punct de vedere al dezvoltarii economice, in timp ce 22 au declarat ca isi vor deschide birouri aici in urmatorii ani.

Locul ocupat la momentul actual in topul centrelor financiare importante este 5.

Devenit deja centrul financiar al Chinei continentale, Shanghai si-a propus sa devina cel mai mare centru financiar si de comert maritim al lumii pana in 2020. Astazi, Shanghai este cel mai populat oras al lumii si va gazdui a treia cea mai inalta cladire din lume in 2014.

Sursa foto: www.businessinsider.com