Festivalul George Enescu

Festivalul George EnescuFestivalul si Concursul International "George Enescu", a ajuns la editia a XX-a, cu peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte si spectacole in cele sase sectiuni, cu participarea a aproape 100 de solisti si 65 de ansambluri, potrivit Mediafax.

Printre artistii care vor evolua in cadrul Festivalului International "George Enescu" 2011 se numara 54 de solisti vocali (dintre care 22 straini), 44 de solisti instrumentisti (dintre care 32 straini), 39 de dirijori (27 - straini).

In ceea ce priveste ansamblurile, orchestrele simfonice, 18 la numar, acestea sunt in egala masura din Romania si din strainatate, orchestrele de camera sunt in numar de 15 (10 din strainatate) si formatiile camerale - 23 (15 din strainatate). Acestora li se adauga 6 coruri (5 romanesti) si 3 corpuri de balet (unul romanesc, doua din strainatate).

Editia a XX-a a Festivalului Enescu se bucura de prezenta Israel Philharmonic Orchestra, cea mai mare orchestra prezenta vreodata la eveniment, ce numara 125 de persoane.

Programul spectacolelor din Bucuresti:

Sambata, 3 septembrie
Muzica sec. XXI – Enescu si contemporanii sai- Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune: Hans Tutschku - "Nacht" pentru clarinet bas, percutie si violoncel (prima auditie) Chaya Czernowin - "Duo Leat" (slow duo) pentru doua clarinete bas (prima auditie) Ana-Maria Avram - "Penumbra" (III) pentru percutie, ansamblu si sunete asistate de computer (prima auditie) Iancu Dumitrescu - "Monoliths gamma" pentru percutie, ansamblu si sunete electronice (prima auditie)si altele.

Opera si Balet: Lohengrin de R. Wagner la Opera Nationala Bucuresti la ora 19:00.

Concertele de la Miezul Noptii: Venice Baroque Orchestra, Ateneul Roman.
In program: lucrari de Vivaldi, Albinoni, Tartini, de la ora 22:30.

In cadrul evenimentelor programate la Sibiu, iubitorii muzicii vor putea urmari patru concerte simfonice si un concert cameral. Invitatii seriei de cocerte de la Sibiu sunt “Venice Baroque Orchestra”, Adrian Brendel si Tim Horton, “Orchestra Filarmonicii de stat Sibiu”, “Amsterdam Baroque Orchestra” si “Jerusalem Chamber Music Festival”, potrivit site-ului Sibiul.ro.


Sursa foto: www.festivalenescu.ro

Maraton la Cheia

Maraton la CheiaCiucas Trail Running este o cursa gen circuit, pe suprafata muntilor Ciucas, cu startul si finish-ul in statiunea Cheia, comuna Maneciu, potrivit Calendar Evenimente.

Categoriile la care se vor acorda premii si se va realiza clasamentul sunt, atat la maraton cat si la semimaraton:
Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, peste 50 ani
Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, peste 40 ani

Inscrierea se face la fata locului pe 2 septembrie.

Taxa de inscriere este de 100 lei.
Pentru semimaraton taxa este de 90 lei.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Targ de antichitati la Oradea

Targ de antichitati la OradeaPe 3 septembrie in incinta Era Park Oradea va avea loc un nou targ de antichitati, potrivit Calendar Evenimente.

Targul are peste 40 de expozanti din intreaga tara si din strainatate.

Vizitatorii vor putea vedea colectii de cartofilie, numismatica, decoratii, medalii, ceasuri, tablouri, filatelie si alte obiecte vechi.

Intrarea la acest eveniment este gratuita, atat pentru vizitatori cat si pentru expozanti.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Turnir la Brasov

Turnir la BrasovDuminica, 4 septembrie 2011, incepand cu ora 12, pe arena Liceului Sportiv din Brasov, are loc evenimentul "Turnirul final", potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

In cadrul evenimentului vor avea loc demonstratii de turnir, cascadorii si dresaj cu cai pe un fundal de muzica medievala cu: No mads, Nomen est Omen, Ovidiu Lipan Tandarica cu Taraful 10 Prajini.

Sursa foto: Iubesc Brasovul

Festival de teatru independent la Bucuresti

Festival de teatru independent la BucurestiIntre 29 august - 10 septembrie 2011 in La MUSE - Teatrul de pe Lipscani 53 are loc a IV-a editie a festivalului de teatru contemporan Undercloud, potrivit Calendar Evenimente.

Costul biletelor:
30 lei in perioada 29 august - 9 septembrie
50 lei pe 10 septembrie

Sursa foto: Calendar Evenimente


Targ pentru copii si parinti la Constanta

Targ pentru copii si parinti la ConstantaIn perioada 1-4 septembrie are loc Targul international pentru copii intre 0-5 ani si viitoare mamici Baby Boom, la Centrul Expozitional Constanta, informeaza Calendar Evenimente.

La Baby Boom Show vizitatorii vor gasi produse si servicii lansate in premiera sau oferite la pret promotional: articole vestimentare pentru copii cu varsta intre 0 si 5 ani si pentru viitoarele mamici, jocuri si jucarii, carucioare, trusouri pentru nou-nascuti, scaune auto pentru bebelusi, mobila si accesorii pentru camera bebelusului, leagane, dulciuri, diverse servicii.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Wellness Show la Bucuresti

Wellness Show la BucurestiExpozitia internationala dedicata producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de echipamente, produse si servicii de fitness, spa si ingrijire corporala are loc in perioada 2-4 septembrie 2011, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, potrivit Calendar Evenimente.

Vizitatorii se vor intalni cu companii de top din domeniile fitness spa si ingrijire corporala si vor putea participa la seminarii de nutritie si demonstratii de fitness.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Targul olarilor la Sibiu

Targul olarilor la SibiuIn perioada 3 - 4 septembrie 2011 va avea loc, in Piata Mare din Sibiu, Targul Olarilor, informeaza Calendar Evenimente.

La fiecare inceput de septembrie, peste 160 de mesteri din renumite centre de olarit din tara vin la Sibiu, la Targul Olarilor.

Timp de doua zile, sibienii si turistii se targuiesc in Piata Mare din Sibiu pentru minunatiile artei olaritului traditional si au parte de demonstratii practice pe roata olarului.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Corporate Triathlon la Mamaia

Corporate Triathlon la MamaiaEvenimentul, care ajunge la editia a III-a se desfasoara la Mamaia, in data de 3 septembrie 2011, potrivit Calendar Evenimente.

Inot: in lacul Siutghiol.
Concurentii de la proba olimpica vor face 2 ture, iar cei de la proba sprint vor face 1 tura.

Bicicleta: dupa iesirea din zona de tranzitie se face dreapta spre iesirea din Mamaia; traseul continua de la Rondul AquaMagic pana in rondul de la Hotelul Vega. In capete sunt intoarceri in U. Se fac 4 ture la proba olimpica si 2 ture la proba sprint.

Alergare: in statiunea Mamaia, din zona de Start/Finish, de langa Hotelul Rex se iese in dreapta si se alearga de la rondul Aqua Magic pana la rondul Start/Finish. Concurentii de la proba olimpica vor face 2 ture, iar de la proba sprint 1 tura.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Concert de muzica militara la Timisoara

Concert de muzica militara la TimisoaraConcertul de muzica militara organizat de Primaria Timisoara si Brigada 18 Infanterie are loc in 4 septembrie, de la ora 12:00, in Parcul Central din localitate, potrivit Calendar Evenimente.

Membrii Muzicii Militare a Garnizoanei Timisoara vor concerta in Parcul Scudier (Central), intre orele 12.00-13.30.

In caz de vreme nefavorabila, concertul va fi reprogramat.

Sursa foto: Calendar Evenimente

Predeal Mountain Bike Trophy

Predeal Mountain Bike TrophyIn perioada 2-3 septembrie 2011, se desfasoara a doua editie a competitiei Predeal Mountain Bike Trophy, potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

Traseu scurt – Family 5 km

Start (Cab.Fulg de Nea)- str. G. Cosbuc - Clabucet Varianta - Hotel Premier - Telescaun - Drum forestier - Poligon - Polisoaca - Finish

II. Traseu mediu – Hobby 20 km

Start - DN1 - str.Eroilor - Polistoaca - Drum Forestier Susai - Cab Susai - Valea Azugii - Cab.Trifoiul - Drum Ceausescu - Cab.Susai - Creasta Cocosului - Telescaun - Hotel Premier - Finish

III. Traseu lung – Profi 45 km

Start - DN1 - str.Eroilor - Polistoaca - Drum Forestier Susai - Cab. Cioplea - Timisul de Sus (Poiana lui Manole)- Drum Forestier Timisul Sec - Pierticica (Masivul Piatra Mare)- Cab Susai - Valea Azugii - Cab.Trifoiul - Drum Ceausescu - Cab.Susai - Creasta Cocosului - Partia Cocosul - Telescaun (Clabucet Plecare)- Cab.Garbova - Partia Clabucet – Finish

Sursa foto: Iubesc Brasovul

Caravana Bookland la Iasi

Caravana Bookland la IasiCaravana BookLand se opreste la Iulius Mall de miercuri, 31 august, si pana duminica, 4 septembrie 2011, potrivit site-ului InOras.ro.

Cartile a 80 de edituri sunt preluate, expuse si vandute in mall-urile din tara.

Primele doua popasuri, Constanta si Braila, au fost foarte bine primite de public si au generat vanzari de peste 20.000 euro, potrivit organizatorilor.

La Iasi, o echipa formata din peste 50 de colaboratori si angajati locali coordoneaza si implementeaza targul de carte.

“Consider ca Iasi-ul este cel mai important centru cultural, dupa Bucuresti. Apreciez Moldova si inteligenta oamenilor de acolo, care au generat prolifici scriitori romani. Sunt convinsa ca o sa primeasca cu bratele deschise cartile BookLand. Multumim Iulius Mall pentru suportul dat si gazduirea targului de carte in 3 orase: Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara”, a declarat Mihaela Petrovan, fondatorul Targului de Carte urban BookLand.



Rowmania la Tulcea

Rowmania la TulceaPrima editie a Festivalului International al Barcilor cu Vasle Rowmania, o initiativa semnata Ivan Patzaichin, are loc intre 2 si 4 septembrie, la Tulcea cu o parada a campionilor caiacului si canoei romanesti.

Vor fi trei zile de concerte si spectacole, competitii de vaslit, plimbari cu canotca (noua barca de lemn, marca Ivan Patzaichin), dar si dezbateri despre viitorul zonei, duplex video Tulcea - Viena si un targ de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabila.

Evenimentul incepe vineri seara, cu defilarea pe Dunare a lui Ivan Patzaichin, insotit de doi dintre partenerii sai de competitie, Vasile Diba si Toma Simionov, si de alti canotori romani medaliati in competitii internationale, urmata de concertul trupelor Toulouse Lautrec si Travka.

A doua zi, sambata, va avea loc concursul de viteza canoe 10+1, iar doritorii vor putea incerca manevrabilitatea canotcii, prin plimbari pe lacul Ciuperca.

Incepand cu ora 10:00, se deschide targul proiectelor de investitii dedicate Dezvoltarii Durabile in Delta Dunarii, continuat de dezbaterea „Antreprenoriatul rural in Delta Dunarii: oportunitati si amenintari”. Ziua se va incheia cu spectacolul comunitatilor locale si concertele sustinute de Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band.

Duminica vor avea loc: competitia de viteza Ivan Patzaichin (a 5-a editie, reluata dupa o pauza de doi ani), intampinarea maratonistilor din Tour International Danube, cele peste 100 de barci ale caror echipaje au pornit de la izvoarele Dunarii si care vor ajunge la Tulcea dupa un voiaj de doua luni, si duplexul Romania - Viena, realizat cu ocazia Festivalului international al Dunarii, organizat in colaborare cu reteaua Danubeparks. Seara, din nou concerte: Mozes Tamara (Ungaria), Bandidos si VH2.