Adevarul: Noaptea impuscatilor

Adevarul: Noaptea impuscatilorZiarul Adevarul scrie astazi despre omorurile care au ingrozit Romania in ultimele zile. "Romania tinde sa devina Estul Salbatic. In noaptea de sambata spre duminica au avut loc patru agresiuni cu arme de foc.

Tot de pe prima pagina aflam ca uniforma este urata de elevi, dar dorita de parinti - un articol despre propunerea parlamentara de reintroducere a uniformei pentru elevii de gimnaziu.

Obsesia de a transforma satele in comune si comunele in orase au dus la aberatii, semnaleaza Adevarul tot pe prima pagina.

In paginile de interior, veti regasi si editorialul lui Ion Cristoiu: "Gardienii Revolutiei s-au intors la Traian Basescu".


Evenimentul Zilei: Doar masina il mai scoate pe roman din casa

Evenimentul Zilei: Doar masina il mai scoate pe roman din casaDe astazi, soferii romani incep lupta cu benzinariile si, timp de trei zile, nu-si vor alimenta masinile, titreaza Evenimentul Zilei.

Tot din prima pagina aflam si care sunt motivele pentru care UDMR nu ar schimba majoritatea. "Opozitia isi pune toate sperantele in tradarea maghiarilor".

Nicolas Cage a marturisit pentru EVZ ca este fascinat de fortele oculte. "A invatat sa manuiasca sabia si sa calareasca" pentru cel mai recent film al sau, "Anotimpul vrajitoarei".


Romania libera: Zoe Petre sustine alianta PNL-PC

Romania libera: Zoe Petre sustine alianta PNL-PCAstazi Romania libera publica un interviu cu Zoe Petre, fosta consiliera a presedintelui Emil Constantinescu si sustinatoarea lui Crin Antonescu in campania pentru prezidentialele din 2009. "Zoe Petre argumenteaza ca alianta PNL-PC este nu doar oportuna, ci si necesara pentru liberali".

"Ce aduce nou Muzeul Satului dupa extindere" - este titlul unui articol despre deschiderea unei noi aripi a muzeului bucurestean. "Scoala, han traditional, ateliere si o ulita a minoritatilor vor fi punctele de atractie ale noii sectiuni a Muzeului Satului ce va fi inaugurata in luna mai".

Tot de pe prima pagina citim ca soferii romani au terminat de platit "ratele" la Bancorex. "Centul pe litru nu mai este necesar din octombrie, dar statul continua sa-l incaseze".

Financiarul: 50% din actiunile FP au fost tranzactionate deja la "gri"

Financiarul: 50% din actiunile FP au fost tranzactionate deja la "gri""Cel mai mare numar de cesiuni a avut loc anul trecut, cand s-a transferat un volum reprezentand 305 din actiunile Fondului", semnaleaza jurnalistii de la Financiarul, care se intreaba daca in acest context Fondul Proprietatea mai este al proprietarilor.

Pe prima pagina a ziarului aflam ca s-a atins un nivel-record al finantarilor primite de la bancile-mama: 7,7 mld. euro. "Datoria pe termen mediu si lung a urcat astfel la peste 72 de miliarde de euro".

"Guvernul are de platit dobanzi cat 10.000 de kilometri de sosele". Suma este echivalenta cu fondurile necesare pentru modernizarea drumurilor judetene.

Gandul: Taxa pe roata - milioane de euro incasate din "protectia soferilor"

Gandul: Taxa pe roata - milioane de euro incasate din "protectia soferilor""A doua varianta a proiectului privind obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna a fost supusa dezbaterii publice. De aceasta data, Guvernul dezvaluie si motivul pentru care promoveaza legea: TVA de 445 de milioane de euro, ceea ce inseamna venituri suplimentare la bugetul de stat" - scrie astazi Gandul.

Tot de pe prima pagina aflam si cum s-a "ferit" Romania de 5 miliarde de euro. "Romania a ratat una dintre cele mai mari oportunitati ale inceputului de mileniu: investitiile din China, tara aflata in plina expansiune globala".

Gandul mai scrie si despre imaginea romanilor in afara granitelor. "Strainii si Romania - de la Dacia, masina tiganilor imputiti la mana intinsa".