Locul 5 Rusia

Recunoscuti ca fiind cheltuitori incurabili, rusii nu se dezmint nici atunci cand viziteaza Romania si ocupa locul 5 in topul celor mai mari bugete alocate pentru o vacanta.

Astfel, in 2009, turistii care au venit din Rusia au cheltuit, in medie, 394 euro de persoana, potrivit Euromonitor.

Compania de consultanta estimeaza ca pana in 2014 suma cheltuita de rusi pe plaiurile mioritice va inregistra un usor declin, pana la 370 euro de persoana.


Locul 4 Germania

In 2009 turistii germani care au vizitat Romania au realizat o cheltuiala medie de 394 euro de persoana.

Potrivit Euromonitor, Germania are potential de crestere din punctul de vedere al cheltuielilor per turist, estimandu-se ca in 2014 un turist german va lasa in Romania 430 euro.

Germania ocupa si locul al 6-lea in randul tarilor care au furnizat cele mai multe sosiri in Romania anul trecut, cu 5% din totalul de 7,5 milioane turisti straini.

Locul 3 Franta

Desi nu se afla in topul turistilor cu cea mai mare prezenta in Romania anul trecut, Franta ocupa locul al treilea in clasamentul celor mai cheltuitori turisti.

Turistii francezi care ne-au vizitat anul trecut au lasat in Romania, in medie, 541 euro.

Conform studiului companiei de consultanta, pana in 2014, suma cheltuita de francezi in Romania s-ar putea diminua cu circa 18%, pana la 442 de euro.

Locul 2 SUA

Turistii veniti de pe continentul nord-american au cheltuit in 2009 in medie 615 euro, potrivit Euromonitor International.

Estimarile arata ca pana in 2014 americanii isi vor diminua cheltuielile atunci cand viziteaza Romania, pana la 492 euro de turist.


Locul 1 Marea Britanie

Fie ca vin in vacanta, fie ca ajung in Romania in interes de serviciu, britanicii nu se uita la bani, ocupand prima pozitie in clasament.

Astfel, anul trecut turistii birtanici care ne-au vizitat au cheltuit in medie 900 de euro de persoana.

Pentru urmatorii patru ani se estimeaza ca suma cheltuita de britanici va scadea cu 13%, pana la 780 euro.