BMW Group Romania, importatorul BMW si Mini, va avea din septembrie inca doua showroom-uri pentru marca BMW si unul pentru Mini.
Noile showroom-uri BMW se deschid in septembrie in Arad (Grup West) si Braila (Apan Motors), iar cel pentru Mini (MotorAG) se inaugureaza la inceputul lunii octombrie in Pitesti.

Grup West, dealer auto din 2001, reprezinta marcile BMW (Arad si Oradea), Saab (Arad si Satu Mare), Opel si Chevrolet (Bihor, Arad si Satu Mare). Grup West are peste 200 de angajati in cele trei judete. Anul acesta, pana in iulie, compania a vandut 105 autoturisme BMW, doua Saab, 119 Opel si 108 Chevrolet. Estimarile pentru 2011 sunt de peste 800 de masini noi si rulate.

Investitia in reprezentanta BMW din Arad este de tip greenfield si se ridica la 2,5 milioane euro. Infrastructura se compune din showroom si spatii administrative, depozit piese, atelier service mecanica, atelier tinichigerie si vopsitorie, doua spalatorii auto. Suprafata construita este de 2.800 mp, iar terenul aferent are o suprafata totala de 6.250 mp.

Apan Motors a fost infiintat in 2001 si s-a numit pana de curand Auto Land, firma ce a reprezentat BMW pentru o scurta perioada in 2002. Pe langa BMW, Grupul Apan mai reprezinta in Braila si Galati marcile Renault, Nissan, Dacia, Fiat- Alfa-Lancia, Honda, investitiile depasind 12 milioane de euro. Vanzarile in primul semestru 2011 la nivel de grup au fost de 1.028 masini. Pentru 2011, compania se asteapta la vanzari de 2.200 de masini la nivel de grup, crestere de 12%. Grupul are in Braila si Galati 372 de angajati angrenati in activitati de vanzari, service, logistica.

Investitia pentru BMW se ridica la 1,5 milioane euro. Constructia a fost realizata in 2008 si modificata in prezent.

MotorAG, infiintat in anul 2004 in Pitesti, reprezinta marcile BMW, MINI, Jaguar, Land Rover si Range Rover. Incepand cu anul 2011 Motor AG se lanseaza ca si grup auto, devenind dealer autorizat pentru brand-ul MINI, dar si pentru marcile Jaguar, Land Rover si Range Rover (cele trei reunite in noul showroom din Pitesti, BRIT Motor AG). In primele opt luni ale anului 2011 livrarile BMW cumuleaza 158 unitati. Pana la finalul anului, compania estimeaza vanzari de 230 de unitati BMW si 15 unitati MINI. Motor AG vinde in judetele Arges, Olt, Valcea, Dolj. In prezent, la cele doua companii activeaza aproape 60 de persoane.

Pentru anul 2012, Motor AG estimeaza o crestere a vanzarilor si a activitatii de service in cazul BMW cu peste 35%, in conditiile unei cresteri sustinute a pietei auto premium (300 unitati BMW). Pentru brand-ul MINI, compania se asteapta sa livreze 40 de unitati.

BMW are in Romania o retea de 15 dealeri. Marca este reprezentata de 14 centre complete, 2 puncte de vanzari si 2 service-uri independente. Pentru Mini exista 2 dealeri cu service si 3 service-uri independente.

Grupul a inaugurat in septembrie cinci centre Premium Selection, pentru automobile rulate, in urma unor investitii de peste 3,5 milioane euro, care include amenajarea locatiilor si organizarea stocului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri