Pe piata de leasing operational au fost inmatriculate in primele sase luni 5.400 de masini noi, dublu fata de prima jumatate a anului trecut, depasind pragul de 45.000 de unitati.

Tendinte in leasing operational

Companiile aleg in leasing operational masini din clasa mica si compacta, cu o motorizare sub 1,6 litri si costuri scazute de operare.

Companiile de leasing operational detin peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi. Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services.

Piata de leasing operational ar putea ajunge la 47.000 de unitati la finalul anului 2014. “Cererea pentru servicii de Leasing Operational si management de flota auto a crescut semnificativ in prima parte a acestui an. La aceasta au contribuit atat relansarea investitiilor, prin majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cat si cresterea competitivitatii, care a determinat o reducere a costurilor pentru clientii finali”, a declarat Daniel Ivan, presedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentand leasing operational (exclusiv finantare). Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri