Uber, serviciul de ridesharing intrat pe piata din Romania in urma cu circa 9 luni de zile, a ajuns deja la circa 40.000 de utilizatori, Bucurestiul fiind orasul cu cea mai mare crestere din Europa Centrala si de Est, conform datelor companiei.

Ca urmare a succesului de care s-a bucurat in Capitala, reprezentantii companiei sustin ca la inceputul anului 2016 vor intra cu serviciul Uber in noi orase din tara, pe lista companiei fiind mai multe optiuni.

“In primele 9 luni de la intrarea pe piata din Romania am reusit sa avem deja peste 40.000 de utilizatori pe aplicatie, Bucurestiul fiind orasul din Europa Centrala si de Est cu cea mai rapida crestere. De curand am lansat serviciul si in Zagreb, capitala Croatiei, iar expansiunea continua, harta modificandu-se intr-un ritm destul de accelerat”, a declarat Nicoleta Schroeder, general manager Uber Romania.

Intrebata de ce noi orase are in vedere pentru extinderea in Romania, Nicoleta Schroeder a subliniat ca analizeaza cu atentie cateva optiuni, urmand ca la inceputul anului 2016 sa stabileasca noi directii pentru dezvoltarea si acoperirea Uber la nivel national.

“Vom lansa noi orase, pe lista noastra fiind Clujul, Timisoara, dar si Iasiul, cel putin una din locatii urmand sa fie inaugurata la inceputul anului 2016”, a declarat managerul Uber Romania, in cadrul unui eveniment care a avut ca tema digitalizarea.

Managerul Uber a precizat faptul ca 30% dintre noii utilizatori ai aplicatiei Uber vin ca urmare a invitatiilor. “Aproape o treime dintre utilizatori sunt recomandari organice care functioneaza foarte bine”.

Intrebata de asteptarile pe care le are cu privire la evolutia numarului de utilizatori in urmatoarea perioada, Nicoleta Schroeder a precizat faptul ca nu exista niciun target in acest sens.

“Important este sa mentinem cresterea si pe masura ce crestem serviciul vrem sa explicam oamenilor ce facem. Educarea utilizatorilor este extrem de importanta. Daca la intrarea pe piata din Romania o masina ajungea la un client in Bucuresti in 12 minute, in prezent timpul de asteptare s-a injumatatit, iar asteptarile noastre sunt ca acest interval sa scada continuu”, a mai aratat managerul Uber.

Nicoleta Schroeder a mai aratat ca daca un sofer inscris in circuitul Uber ajunge la un rating de sub 47 de puncte acesta este automat dezactivat. “Am inceput un program de training unde alti soferi parteneri vin si prezinta cum sa te comporti ca un sofer responsabil in trafic si ce inseamna sa oferi servicii premium”, a mai aratat managerul Uber Romania.

Uber a marit tarifele cu 20% la nici un an de la intrarea pe piata din Romania

Uber, compania americana care a dezvoltat cea mai populara aplicatie de car-sharing, prin intermediul careia faciliteaza servicii de transport contra cost de catre soferi obisnuiti, care nu detin autorizatie de taxi valabila, a crescut tarifele practicate in Romania, in contextul trecerii soferilor colaboratori persoane fizice la regimul PFA (Persoana Fizica Autorizata).

"Uber emite o factura scutita de TVA in Olanda, iar beneficiarul din Romania va trebui sa se inregistreze in scopuri de TVA daca nu este deja inregistrat ca platitor de TVA obisnuit si in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Pentru o activitate profitabila adresata unor consumatori finali persoane fizice si nu companii este mai avantajos statutul de neplatitor TVA", potrivit Uber.

Inregistrarea in scopuri de TVA intracomunitar se face prin depunerea declaratiei 091 "Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/ Declaratie de mentiuni pentru alte persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii", la registratura organului fiscal unde contribuabilul isi are sediul activitatii economice. In urma acestui pas, Uber a crescut tarifele de astazi, ora 13:00, de la 1,35 lei pe kilometru la 1,65 lei pentru serviciul UberX, in timp ce pentru UberSelect tarifele au crescut de la 2,25 lei la 2,45 lei pe kilometru.

Serviciul Uber este disponibil in momentul de fata in peste 360 de orase, in ultimii cinci ani asistand la o explozie a acestui fenomen.

In Romania, Uber este prezent cu trei servicii: UberX, Uber Familiy si serviciul Uber Select. Echipa Uber Romania numara in prezent 12 angajati, cu totii fiind implicati in activitatile operationale ale companiei la nivel local.

Serviciul Uber a intrat oficial pe piata din Romania in cursul lunii februarie a acestui an.

Sursa foto: Imobiliare.ro / Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri