Renault ia in considerare construirea unei fabrici in suburbiile din Algeria, capabila sa produca 50.000 de vehicule pe an, a declarat ziarul Le Monde, informatii clasificate ca "speculatii" de catre producatorul francez, potrivit Le Figaro.
Noua fabrica va asambla trei modele de autovehicule: Logan, Sandero si Renault Symbol – model sedan produs in prezent in Turcia.

Proiectul Renault "mai trebuie sa primeasca aprobare de la Comitetul National pentru Investitii, o structura interministeriala”, precizeaza publicatia franceza.

Potrivit Le Monde, uzina ar trebui sa fie amplasata in Rouiba, o suburbie din Algeria.

Anul trecut, Dacia a exportat 270.000 de masini, din care 200.000 in Europa Occidentala.

Algeria este pe locul 4 ca destinatie de export pentru Dacia, cu 17.327 de masini livrate in 2009.

Germania detine primul loc pentru exporturile Dacia cu 84.700 de unitati (+231%), urmata de Franta cu 65.956 unitati (+51%), Italia cu 21.739 unitati (+152%).

Constructorul roman de automobile a exportat in ianuarie anul acesta circa 22.000 de autoturisme, in crestere cu 167% fata de ianuarie 2009, cand a livrat in afara granitei 8.240 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri