Sa faci un drive-test cu noul Passat 2.0 FSI cu 150 CP este cu siguranta o incantare. Iar cea mai buna locatie pentru a testa un motor puternic nu putea fi decat unica autostrada, pe ruta Bucuresti-Constanta.
Odata plecat la drum, am constatat avantajele unui motor 2.0 FSI cu 150 CP.

Dupa felul cum demareaza masina iti dai seama ca sub capota zace o herghelie de cai naravasi, care abia asteapta sa fie ciupiti de biciul acceleratiei. Distanta Bucuresti-Constanta a fost acoperita in fix doua ore, gratie acestui motor puternic si extrem de elastic. Plaja de turatii este larga. Zona rosie este pe undeva intre 6.500 si 8.000 de rot./min. Dar pentru o masina dotata cu o cutie in 6 trepte e greu sa ajungi la astfel de turatii. La 100 de km/h, in treapta a cincea, modelul testat atinge 3.400 de rot./ min. Zgomotul motorului este unul specific masinilor puternice, fara insa a deranja pasagerii.

Cutia de viteze poate parea rigida la primele schimburi, dar adaptarea vine repede, mai ales ca masina te indeamna la schimbari rapide si acceleratii puternice in reprizele pentru depasire. Treapta a sasea este o incantare la peste 150 km/h. Pana la acest nivel poate fi folosit fara probleme raportul inferior, dar a sasea e cea mai placuta treapta de croaziera la drumuri lungi: de la 80 la 200 km/h, maneta poate ramane pe ultima pozitie, jocul acceleratiilor fiind acceptat fara ca masina sa se inece cu benzina. Are de suferit, in mod firesc, doar demarajul in cazul vitezelor mai mici. Spatiul interior este unul generos si bine gandit, fara detalii estetice sau electronice inutile.

Frana de mana se cupleaza apasand pe un buton, sistemul climatronic poate seta temperaturi diferite pentru fiecare pasager, portbagajul e suficient pentru o familie intreaga ce pleaca in concediu, iar scaunul soferului are un reglaj lombar eficient pentru drumurile lungi. Consumul poate parea mare (10,5 l in afara orasului), dar pentru cateva sute de mii de lei in plus la un plin de benzina, merita sa ai placerea de a conduce o masina puternica, confortabila si sigura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri