Gabriel Cretu, profesor la Academia de Studii Economice din Bucuresti si fondator al companiei de consultanta financiara Adwisers, s-a gandit sa le ofere studentilor angajati in cadrul companiei sale posibilitatea de a invata altceva decat ceea ce se invata la facultate. A creat Adwisers Academy, o „altfel de scoala”, dupa cum o numeste, a carei misiune este aceea de a investi in studentii sau absolventii angajati la Adwisers.

„Adwisers Academy a aparut ca o necesitate de dezvoltare profesionala si personala a tinerilor consultanti, Adwisers alegand astfel sa-si directioneze resursele cu prioritate catre primul esalon al companiei, asa numita generatie Y, si nu, cum se intampla de cele mai multe ori in corporatii, catre middle si top management”, spune Gabriel Cretu.

Decizia de a investi in tinerii consultanti sau in generatia Y - dupa cum ii numeste Cretu - a venit ca o urmare a faptului ca desi acestia sunt recrutati din cadrul celei mai importante scoli economice din Romania, Academia de Studii Economice din Bucuresti, in timpul anilor de studiu nu dobandesc calitati pragmatice, pentru ca pragmatismul lipseste cu desavarsire in facultate.

„Toata lumea se plange de tinerii din ziua de azi, dar trebuie sa ne uitam la partea buna a lucrurilor si, slava domnului, exista foarte multe calitati ale acestei generatii Y. Cea mai importanta dintre acestea e faptul ca nu rabda si nu accepta porcarii. Poate ca suna a exigenta sau a lipsa de rabdare, dar eu consider ca este o adaptare optima la impredictibilitatea vietii din ziua de azi si tocmai de aceea trebuie sa investim in ei”, afirma Cretu.

Reusita acestui proiect se vrea prin schimbarea modelului de consultant financiar, precum si prin dublarea performantei acestuia, la finalul cursurilor. „Imi doresc ca acest demers sa aiba caracter de exemplu pentru antreprenorul roman care abordeaza fara curaj si optimism relatia cu noua generatie. Ar fi frumos ca el sa inteleaga ca asta e modelul actual: investitia in generatia Y”, spune Gabriel Cretu.

Adwisers Academy se deruleaza pe parcursul a noua luni si consta in 25 de cursuri, gratuite, ce vor avea loc o data pe saptamana, timp de trei ore. Programul vizeaza atat dezvoltarea profesionala, prin cursuri precum leadership, comunicare, vanzari, managementul riscului, cat si dezvoltarea vocationala prin cursuri de fotografie, advertising, aranjamente florale sau de lectura.

Cursurile sunt sustinute de profesionisti din domeniile vizate, precum Bogdan Ugureanu (Director General Editura Publica), Madalina Uceanu (Managing Partner Careeradvisor), Nadia Ciocoiu (profesor ASE Bucuresti, Facultatea de Management), George Agafitei (Managing Partner Agafitei & Partners), Adrian Tuluca ( Managing Partner Propaganda) si altii.

Adwisers este o companie de consultanta financiara fondata in 2013 de Gabriel Cretu, fost director OTP Bank si Kiwi Finance, alaturi de alti bancheri din Citibank si Raiffeisen. In prezent, compania este numarul doi in industria brokerajului de credite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri