Se spune ca trebuie sa iti placa ceea ce faci ca sa pui pasiune si energie si sa te trezesti dimineata cu placere. Iar daca adaugi acestei formule si obiceiul de a invata si a acumula mereu lucruri noi, poti fi sigur ca nimic nu te va putea lua prin surprindere. Aceste idei functioneaza perfect si in cazul lui Catalin Graur, Director General Adjunct La Fantana, care dupa un parcurs spectaculos de peste 15 ani in cadrul companiei s-a intors in bancile scolii de business, pentru programul EMBA al Tiffin University.

Decizia lui Catalin Graur de a urma programul de EMBA a venit ca un pas firesc in formarea lui profesionala si in cariera. Managerii de top stiu ca pentru a evolua profesional au nevoie permanent de un stimulent care sa contribuie la proiectul de autodepasire. „Simteam nevoia de a structura ceea ce am castigat prin experienta acumulata si de a-mi confirma si completa ceea ce faceam si judecam in practica. Pe de alta parte, voiam sa cunosc mai mult, si intr-un mod organizat, componente de business care lucreaza integrat la succesul afacerilor, precum marketing, management financiar, leadership, doar ca sa enumar cateva”, ne-a spus Catalin Graur, absolvent Tiffin University.

Programul de EMBA al Universitatii Tiffin este recunoscut pe plan international si national, fiind exact experienta de care avea nevoie Catalin Graur: performanta verificata. Cei care au trecut prin experienta Tiffin EMBA i-au confirmat acest lucru si i-au dat incredere sa abordeze cu entuziasm proiectul sau de cunoastere si confirmare.
„Cautam o scoala americana, un program acreditat si cu prestigiu in Romania. Am analizat ceea ce era disponibil si am ales ceea ce am considerat ca este cel mai bun program. In plus, pentru mine au fost foarte importante si impresiile celor care urmasera deja Tiffin EMBA. Cei pe care ii apreciez si pe care i-am intrebat au contribuit la decizia de a alege acest program.”

Un program de MBA iti pune la dispozitie un set valoros de informatii aplicate si, mai mult, transpunerea in mediul de afaceri ancorat in realitate. Insa, care este mixul intre teorie si practica? In cadrul cursurilor, Catalin Graur a avut ocazia sa faca ceva ce isi dorea de mult: sa confrunte cu colegii si profesorii americani teorii de business, totodata avand contact cu oameni experimentati ce vin din mediul business. ”Sunt un om pragmatic, care apreciaza lucrurile practice si practicienii. De aceea m-am bucurat ca am intrat in contact cu profesori care proveneau din mediul de business si ca am beneficiat de experienta lor practica. Un alt lucru de care eram interesat a fost experienta colegilor, majoritatea din mediul de business romanesc, situatiile si cazurile la care au fost expusi. Din acest punct de vedere, pentru mine programul Tiffin EMBA a fost un castig important care mi-a consolidat nevoia de a proba practic principii si teorii de business.„

Pentru Catalin Graur studiile de caz abordate si ideile dezbatute in cadrul programului i-au dat acces la decizii si consecintele acestora in cazul unor companii importante din viata reala. ”De regula acestea sunt inaccesibile in afara programului, pentru ca nu exista timpul necesar, contextul, disponibilitatea si modul organizat de analiza. Sunt situatii cand trebuie sa iau decizii pe anumite teme si imi revin in minte cazurile dezbatute, care ma ajuta sa cantaresc mai bine optiunile.”


Totusi, care au fost cele mai mari castiguri dobandite in activitatea practica?

„Acum, avand experienta programului, am o alta vedere si intelegere a business-ului, a modului de functionare, a conexiunilor si determinarilor. Mi-am confirmat si rafinat mecanisme si principii pe care le utilizam in practica si am dobandit o perspectiva integratoare asupra afacerilor. In plus, mi-a permis sa pot sa vad si sa contribui cu solutii peste aria mea de responsabilitate si sa ajung in pozitia de director general adjunct La Fantana”, ne-a marturisit Catalin Graur.
„Mai mult, principiile dobandite la cursuri mi-au permis sa restructurez procese si proceduri in La Fantana, care valorifica si mai mult infrastructura logistica si de servicii si care consolideaza pozitia companiei de lider in domeniul sau.”

In ceea ce priveste sacrificiul pentru urmarea unui EMBA, Catalin Graur considera ca un „MBA este o provocare la fel de mare ca deciziile sau proiectele majore din afaceri. Este un test cu tine insuti, de vointa si consecventa. Nu este deloc usor sa impaci si job-ul si programul si familia”, dar recunoaste ca un nivel inalt la cursuri aduce satisfactie atat imediata, cat si pe termen lung.

Despre Tiffin University

Tiffin University promoveaza traditia calitatii ce are la baza un istoric de peste 125 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu variat de domenii academice, studii universitare, postuniversitare si activitati extracurriculare. Succesul in piata romaneasca este intarit de colaborarea din 1999 cu Universitatea din Bucuresti. Din 2002, Programul Tiffin Executive MBA la UB a fost recunoscut drept unul dintre cele mai performante programe. In acest context, Tiffin University isi propune sa isi pastreze si sa isi imbunatateasca standardul de calitate oferit in programele de educatie manageriala, cu convingerea ca, in acest fel, aduce un aport consistent in ceea ce priveste cresterea calitatii in zona de management a companiilor private si publice din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri