Tinerii romani sunt constienti de importanta cunoasterii mai multor limbi straine in parcursul profesional, care pot aduce un loc de munca imediat dupa absolvire si un salariu pe masura, o arata datele Universitatii Bucuresti, unde si-au depus candidatura pana la 76 de persoane pe un loc la Faucultatea de Limbi Straine. Dorite sunt si locurile de la Facultatea de Matematica Informatica, in contextul in care cele mai multe locuri de munca disponibile pe piata, cu salarii de top, sunt in domeniul IT, de mai multi ani deja.

Peste de 20.000 candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2016, pentru admiterea la studii universitare de licenta la Facultatile Universitatii din Bucuresti, cu o medie de 4,37 candidati pe locurile de la buget.

Cea mai dorita este Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, unde si-au depus candidatura 8,2 persoane pe un loc. Aici, cele mai cautate specializari sunt:

  • Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Italiana (25,5 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Portugheza (22,7 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Rusa (17 candidati/loc),
  • Studii Americane (11,3 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Japoneza (10 candidati/loc),
  • Traducere si Interpretare (9,9 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Neogreaca (9,7 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Araba (6,3 candidati/loc),
  • Limba si Literatura Chineza (4,2 candidati/loc).

La mare cautare este si Facultatea de Matematica si Informatica, cu 7,4 candidati pe un loc, in contextul in care pentru specializarea Calculatoare si tehnologia informatiei s-au inscris 15 candidati pe loc.

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, cu 7,1 candidati/loc, urmata de Facultatea de Geografie (6,6 candidati/loc), Facultatea de Administratie si Afaceri (5,8 candidati/loc) si Facultatea de Biologie (5,4 candidati/loc).

Un interes scazut au manifestat absolventii pentru Facultatea de Filosofie si pentru cea de Geologie si Geofizica, aici inregistrandu-se doar cate un candidat pe loc.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri