Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania a valorificat peste 300.000 tone din cantitatea de ambalaje puse pe piata de companiile afiliate sistemului in 2010, depasind cerintele impuse de legislatie.


Aceste rezultate se datoreaza cresterii investitiilor in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Pentru anul precedent, acestea s-au ridicat la 7 milioane de Euro, din care 85% reprezinta sustinerea financiara directa catre colectori si operatori de management al deseurilor.

„Am reusit sa crestem cantitatile de deseuri reciclate in anul 2010 intr-un context economic defavorabil determinat de reducerea consumului, fapt reflectat prin scaderea semnificativa a cantitatilor de ambalaje puse pe piata, pana la nivelul anilor 2006-2007. Aceasta crestere reprezinta rezultatul investitiilor din toti acesti ani in consolidarea unui sistem performant de management al deseurilor ce contribuie fundamental la indeplinirea angajamentelor nationale fata de Uniunea Europeana. Conform ultimelor date, 78% din cantitatea de deseuri de ambalaje reciclate raportata de catre autoritati in 2010 era realizata de catre Eco-Rom Ambalaje”, a declarat Mugurel Radulescu, Presedinte Eco-Rom Ambalaje.

Din cantitatea totala de deseuri de ambalaje reciclate in 2010, aproximativ 25.000 de tone provin din colectarea selectiva de la populatie, in crestere cu 60% fata de anul precedent.

”Aceasta crestere se datoreaza faptului ca am marit cu aproximativ 50% infrastructura existenta cu un an in urma, am extins numarul localitatilor conectate la 150 si astfel am crescut numarul locuitorilor care beneficiaza de acest sistem de la 3 la peste 4 milioane de locuitori. La aceste rezultate au contribuit si campaniile de informare si educare pe care le-am implementat; oamenii incep sa constientizeze ce este colectarea selectiva si rolul acesteia in protejarea mediului” , a mai declarat Mugurel Radulescu.


Aceste obiective vin in contextul unui an in care cadrul legislativ a fost modificat si obligatiile privind valorificarea deseurilor de ambalaje au crescut semnificativ.

Daca in 2010 obiectivul global de recuperare de energie era de 48%, pentru 2011 a crescut cu aproape 10 procente, ajungand la 57%. De asemenea, legislatia actuala impune raportarea separata a deseurilor din ambalaje din PET (obiectiv de valorificare 42%) si a celor din aluminiu (17%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri