Doi retaileri-mamut pe piata mondiala ar putea lua in considerare Romania ca urmatoarea piata de desfacere. Deocamdata, se asteapta ca Wal-Mart si Tesco sa se plictiseasca de China si de India.
Cel mai mare retailer mondial, Wal-Mart, si britanicii de la Tesco ar putea intra pe piata romaneasca in citiva ani. Fratii americani ai Wal-Mart, lantul de supermarketuri Tesco, ar putea urma si el acelasi trend. Piata romaneasca de retail este pregatita sa primeasca acesti giganti, a spus Brian Moore, directorul general al companiei americane de consultanta EMR-Namnews.

Singurul motiv, a continuat Moore, pentru care acesti operatori nu au intrat inca in Romania este acela ca in prezent se concentreaza asupra altor piete, cum ar fi China sau India. Problema nu este daca, ci cind vor veni in Romania, a adaugat Moore. Insa, in momentul in care gigantii vor anunta oficial ca vor face acest pas de extindere in Romania, piata locala de retail se va schimba dramatic, incepind de la standarde si preturi. Companiile care opereaza in prezent in Romania mai au inca timp sa-si imbunatateasca serviciile oferite si sa se pregateasca de competitia dura care va fi generata de Tesco si Wal-Mart, a sustinut Moore.

Printre principalele avantaje pe care le au operatorii de supermarketuri deja existenti pe piata romaneasca, analistul american a enumerat pozitionarea buna a locatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri