Cei aproape 800 de angajati care vor fi disponibilizati de la combinatul Mechel Campia Turzii, incepand cu luna iunie, ar putea beneficia, la cerere, de ajutoare financiare in valoare de cate 2.500 de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) daca vor sa inceapa o afacere.
Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca pentru obtinerea sumelor din fondurile europene trebuie intocmit un studiu de impact din care sa rezulte ca zona municipiului Campia Turzii are un caracter monoindustrial si ca disponibilizarea are efecte negative importante, transmite Mediafax.

"Din Fondul European de Ajustare la Globalizare am putea atrage fonduri pentru a-i sprijini si pe somerii de la Mechel Campia Turzii, nu numai pe cei de la Nokia. Cine doreste, ar putea sa beneficieze de cate 2.500 de euro pentru a-si deschide o afacere. E vorba fie de PFA, de un IMM, fie sa se asocieze intr-o firma. Am mers pe ideea obtinerii de bani pentru o afacere si nu pe cursuri de calificare, pentru ca in zona nu am avea unde sa plasam forta de munca. Spre desosebire de cazul Nokia, unde s-a spus ca e relocare de productie si ca disponibilizarile s-au facut din cauza globalizarii, la Mechel este nevoie de un studiu de impact, care sa arate ca in Campia Turzii este o zona cu caracter monoindustrial, iar efectele negative ale disponibilizarii sunt importante. Un astfel de studiu ar putea fi platit de Consiliul Local Campia Turzii, Consiliul Judetean Cluj sau actionariatul majoritar rus de la Mechel", a afirmat Don.

Potrivit acestuia, in sedinta Consiliului Local Campia Turzii de miercuri consilierii vor fi informati in legatura cu posibilitatea intocmirii acestui studiu de impact.

Don a adaugat ca pentru somerii si viitorii disponibilizati din zona Turda – Campia Turzii, AJOFM Cluj va organiza in 27 aprilie o bursa a locurilor de munca in Turda si Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, in judetul Cluj rata somajului va ajunge, la sfarsitul lunii aprilie, de la 3,8 la suta, cat a fost in martie, la 4,5 la suta, dupa inregistrarea celor aproximativ doua mii de disponibilizati de la Nokia si altor aproape 150 de someri de la alte societati.

Aproape 800 din cei 1.904 angajati ai combinatului Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati incepand cu luna iunie, dupa ce actionarul majoritar rus a notificat conducerea sindicatului asupra acestei intentii.

Grupul rus Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Mechel are in Romania aproximativ 7.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri