Grupul Aker Yards, proprietarul santierelor navale de la Braila si Tulcea, va construi in Romania un vas de aprovizionare a platformelor maritime pentru grupul norvegian Offshore VIII KS. Potrivit informatiilor oferite de grupul norvegian, valoarea contractului este de 150 de milioane de coroane norvegiene (peste 19 milioane de euro).
"Carenele vor fi construite in Romania, iar nava va fi echipata in Brevik. Livrarea vasului este programata pentru inceputul lunii noiembrie a anului viitor", se mentioneaza in comunicatul companiei.

Contracte de peste 90 de milioane de euro

Grupul Aker Yards a anuntat la sfarsitul lunii trecute perfectionarea altor doua contracte a caror valoare totala este de circa 570 milioane de coroane norvegiene (aproximativ 71,6 milioane euro). In baza acestor doua contracte, in Romania se vor construi doua vase pentru grupul norvegian Farstad Shipping.

"Carenele vor fi construite in Romania, iar navele vor fi echipate de Brevik. Livrarea celor doua vase este programata pentru decembrie 2007 si respectiv martie 2008", mentiona un comunicat al grupului norvegian Aker Yards. Prin actualul contract, Aker Yards si armatorul norvegian au incheiat 20 contracte privind livrarea de nave. Cele doua contracte vor fi derulate prin intermediul companiei Farstad Supply AS, membra a grupului Farstad Shipping. Divizia de UT-Design a Rolls-Royce a dezvoltat un model nou si avansat de PSV (UT 751 E), care indeplineste cerintele contractului pe termen lung cu Norsk Hydro. Nava va fi construita utilizand un pachet complet de echipamente si sisteme Rolls-Royce. Acest PSV, conceput cu sistem diesel - electric, va deservi initial instalatiile pe care Norsk Hydro le are in Marea Nordului. Nava va asigura aprovizionarea intre Baza Mongstad din nordul Norvegiei si platformele marine, dar va efectua si altfel de servicii.

37 de vase in doar 15 ani

Aker Yards are santiere in Norvegia, Finlanda, Germania, Brazilia si Romania. Pe piata romaneasca, grupul norvegian este prezent prin divizia de constructii navale Aker Yards, care detine, prin Aker Brattvaag, o participatie de 70% la Santierul Naval din Tulcea, precum si o cota similara la Santierul Naval din Braila. De asemenea, Aker Kvaerner controleaza si Kvaerner IMGB. Compania Farstad Shipping, cu sediul la Aalesund, este o societate publica si opereaza vase de aprovizionare in Marea Nordului, Brazilia, Africa, Australia, Vietnam, Malaezia si Filipine.

Activitatea Aker Yards este structurata pe trei directii - constructia de vase de croaziera si feriboturi, vase comerciale si nave specializate. Compania a construit 37 de vase in ultimii 15 ani, avand capacitati pentru constructia in paralel a sapte-opt vase din segmentul ambarcatiunilor de croaziera si al feriboturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri