DHL, liderul pietei internationale de curierat expres si logistica, a ajuns la un acord pentru vanzarea operatiunilor sale de curierat intern din Romania, care operau sub brandul Cargus, catre Abris Capital Partner, un fond de investitii specializat in oportunitati de piata din Europa Centrala si de Est.
Cele doua companii urmaresc finalizarea tranzactiei pana la finalul anului sau in primul trimestru al anului 2013, in functie de aprobarea de la Consiliul Concurentei din Romania.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Tranzactia va transforma Abris in proprietarul Cargus, a doua companie de pe piata de curierat intern din Romania, incluzand aici si baza de clienti, angajatii si locatiile de operare, impreuna cu toate operatiunile de curierat domestic din Romania pe care le are Cargus.

Aceasta va imbogati experienta Abris in piata de curierat domestic din Europa de Est, dupa achizitia cu succes a companiei poloneze de curierat intern Siodemka in 2011.

Structurile organizatorice ale DHL Express Romania si Cargus International raman nemodificate, DHL urmand a se concentra si in viitor pe activitatea principala, si anume segmentul de servicii internationale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern.

Pentru DHL, separarea operatiunilor de curierat intern in Romania este in conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe segmentul de servicii de curierat expres international cu livrare in timp definit.

Pentru ca fiecare dintre cele doua companii sa isi consolideze pozitiile pe principalele activitati si sa continue sa ofere acelasi nivel inalt de calitate catre clientii de servicii de curierat, atat intern cat si international, DHL si Cargus au intrat intr-un parteneriat strategic, in care Cargus va continua sa ofere serviciile internationale ale DHL prin propria forta de vanzari si reteaua proprie.

“Dupa o recesiune prelungita, Romania se evidentiaza ca cea de a doua economie a Europei de Est ca marime cu un nou potential de crestere. Abris a identificat sectorul de servicii de business in general, si cel de curierat intern in particular, ca fiind printre principalele beneficiare ale acestei cresteri”, a declarat Cezar Scarlat, managing director si administrator al Abris Romania.

In timpul negocierilor, DHL a avut in calitate de consultanti pe KPMG Corporate Finance precum si pe RTPR Allen&Overy. Abris a fost asistat de Clifford Chance Badea in timpul negocierilor si de PricewaterhouseCoopers Romania pentru analiza amanuntita din punct de vedere financiar si al taxelor.

Cu aproximativ 500 de angajati in DHL Express, DHL Freight si DHL Global Forwarding, DHL ramane un angajator important in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri