MCA Grup Romania (Miscare Controlata Automat), unul din cei mai mari producatori de usi pentru garaj din zona Balcanilor, Romania si Ungaria estimeaza ca piata de profil va scadea cu 20% in 2013.
„Anul viitor va fi unul foarte greu pentru piata romaneasca a usilor de garaj, care ar putea sa inregistreze o scadere de 20%. Pentru usi de garaj si rulouri anul viitor o sa fie anul de gratie, vom vedea cine ramane si cine iese. Cred ca va fi un an slab, daca luam in calcul numarul redus de proiecte imobiliare aflate in stadii avansate de constructie”, apreciaza Ciprian Oprea, directorul general al companiei.

Piata usilor sectionale s-a ridicat anul trecut, in Romania, la 12 milioane de euro, iar cea a rulourilor, la 10 milioane de euro.

Pentru acest an, MCA se asteapta la afaceri de 9 mil. euro, din care 1,4 mil. euro vor fi reprezentate exporturi.

Strategia MCA nu vizeaza neaparat nu neaparat o crestere, cat mai ales o consolidare a businessului in 2013, la afaceri de 10 milioane de euro. Anul viitor compania va insista pe exporturi si intentioneaza sa atinga o pondere a afacerilor cu alte tari de 30% in 2013.

Tinteste afaceri de 2 mil. € in Franta


MCA Grup tinteste afaceri de 2 milioane de euro in 2013 in Franta, cea mai dezvoltata piata de usi de garaj din Europa.

Compania lucreaza deja cu 30 de distribuitori in Franta, aceasta fiind zona de export in care MCA a bugetat cele mai mari investitii. Producatorul roman are in plan sa fie reprezentat de cate un distribuitor in fiecare oras important din Franta, intrucat aici se afla cea mai mare piata pentru usi de garaj din Europa, cu 30% peste cea germana.

„Suntem foarte interesati sa ne extindem afacerile aici, deoarece am indentificat o cerere importanta de produse calitative, la preturi avantajoase. Prelungirea crizei economice din ultimii ani reprezinta pentru producatorii de profil din Sud-Estul Europei o oportunitate de a intra pe piete din Vest, altadata inabordabile. Recesiunea economica a generat pe pietele din marile state europene o crestere a nevoii de produse”, a explicat Ciprian Oprea, directorul general MCA.

Producatorul roman vizeaza o extindere pe noi piete, precum cele din zona Africii francofone.

„Participarea noastra la acest targ are ca scop si sa atacam noi piete. Cererile sunt in crestere, chiar in aceasta perioada am incheiat primul contract in Nigeria”, a mai spus Oprea.

In 2011 MCA Grup Romania a realizat o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent. Pentru finele anului 2012, compania se asteapta la afaceri de 9 milioane de euro.

Producatorul roman cu o experienta de 15 ani exporta in opt state europene, respectiv Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia. Fabrica de la Jilava are 120 de angajati, o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.000 de dealeri. In prezent, 10% din productia MCA merge la export.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri