Firma italiana DeLonghi va incepe productia de electrocasnice la jumatatea lunii februarie in fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, dupa ce prima linie de productie a demarat probele tehnice, a anuntat, marti, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.
Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judetean Cluj, in cazul investitiei DeLonghi de la Jucu a fost emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de productie, in care firma italiana va produce subansamblele necesare productiei de electrocasnice, transmite corespondentul Mediafax.

"Prima linie de productie a DeLonghi la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu a fost pornita, este in probe tehnice, urmand ca la jumatatea lunii februarie sa demareze productia efectiva. Intr-o prima etapa, subansamblele se aduc din Italia, aici se monteaza, iar produsul finit merge la export, tot in Italia. Pe de alta parte, luni s-a emis certificatul de urbanism pentru construirea unei hale de productie, hala in care firma italiana va produce subansamblele necesare productiei de electrocasnice, astfel ca in a doua etapa a investitiei componentele necesare nu vor mai fi importate. Este un lucru imbucurator sa constatam ca De Longhi s-a tinut de cuvant si demareaza productia”, arata in comunicatul citat presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Acesta s-a intalnit, marti, la Consiliul Judetean Cluj, cu directorul adjunct al DeLonghi Romania SRL, Massimo Paronthi.

Investitia companiei DeLonghi din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu se ridica la circa 30 de milioane de euro, urmand sa fie angajate intre 600 si 1000 de persoane.

DeLonghi a cumparat in 2012 fabrica din Jucu de la producatorul de telefoane mobile Nokia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri