"Laminorul" SA Braila, aflata in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost cumparata de catre societatea "Donau Commodities" SRL Bucuresti, cu suma de 17,5 milioane de euro, informeaza Rompres. "Donau Commodities" a fost singura companie care a depus oferta pentru cumpararea SC "Laminorul" iar Consiliul de Supraveghere si indrumare al AVAS a mandatat comisia de negociere sa semneze contractul de privatizare pentru societatea braileana.

Din cele 17,5 milioane de euro cu care s-a incheiat tranzactia, 220.000 de euro reprezinta pretul pachetului de actiuni, 10 milioane de euro - investitii de dezvoltare, 6,5 milioane de euro - capital de lucru si 780 de euro - investitii de mediu. "Privatizarea SC Laminorul este rezultatul a peste trei luni de negocieri intensive cu Donau Commodities. SC Laminorul va avea un parcurs dificil de restructurare si are nevoie de multe investitii pentru a ajunge la standardele europene in materie de siderurgie" - se arata in comunicatul de presa al AVAS.

Conform clauzelor contractuale facute publice de catre AVAS, cumparatorul urmeaza sa plateasca pachetul de actiuni integral, in termen de zece zile de la data semnarii contractului. Investitia de 6,5 milioane de euro in capital va fi realizata in termen de trei luni iar cea de dezvoltare si cele de mediu - in maximum cinci ani de la semnarea contractului.

"Donau Commodities" s-a mai obligat sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, intreg personalul prezent in societate, respectiv 537 de salariati, sa preia datoriile societatii, in valoare de 29,5 milioane lei, sa diversifice productia si sa nu instraineze activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate.

De asemenea, cumparatorul s-a angajat in cadrul negocierilor, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, in valoare de 95 de miliarde de lei, conform deciziei Consiliului Concurentei, care a calificat drept ilegal acest ajutor de stat si a dispus recuperarea lui de catre AVAS.

"Donau Commodities" este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC "Donau Commodities Handels GMBH", persoana juridica austriaca specializata in comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice. Amintim ca pachetul de 68,80% din capitalul social al SC "Laminorul" Braila a fost vandut de AVAS dupa cinci incercari de privatizare nereusite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri